Іран заявив про завершення розслідування катастрофи МАУ
Категорія
Світ
Дата публікації

Іран заявив про завершення розслідування катастрофи МАУ

Іран заявив про завершення розслідування катастрофи МАУ
Джерело:  online.ua

21 лютого глава судових органів збройних сил Ірану Шокролла Бахрамі офіційно повідомив, що військова прокуратура завершила велике розслідування катастрофи українського літака МАУ. За його словами, наразі справа знаходиться в процесі складання обвинувального висновку. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на іранську інформаційну агенцію  IRNA.

"Бахрамі повідомив, що справа знаходиться в процесі складання обвинувального висновку. Він додав, що судовий розгляд починається після попереднього процесу за участю в суді підсудних і сімей загиблих", - йдеться в повідомленні ЗМІ.

Не можна також не згадати про те, що10 лютого стало відомо про аудіозапис, на якому, ймовірно, очільник Міністерства закордонних справ Ірану обговорює можливість того, що знищення рейсу PS752 було навмисним актом.

"На записі чути, як людина, розпізнана джерелами як міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф, говорить мовою фарсі, що існує "тисяча можливостей" пояснити збиття літака, включаючи навмисний напад за участю двох або трьох "впроваджених осіб" – такий сценарій, за його словами, був "зовсім не малоймовірним", - повідомляли раніше америкакнські медіа.

Окрім того, іранський дипломат заявив, що правда ніколи не буде розкрита на найвищому рівні – урядом і збройними силами Ірану. Зафір почав запевняти, що "є причини, з яких вони ніколи не будуть розкриті": нібито офіційний Тегеран може зберігати це в таємниці в інтересах нації, щоб не розкривати особливості системи оборони країни.

Як уже згадувалося раніше, 8 січня 2020 року літак регулярного рейсу PS 752 Тегеран - Київ авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) розбився в Ірані. У літаку було 167 пасажирів та 9 членів екіпажу, усі 176 осіб загинули. Через декілька днів влада країни визнала, що збила пасажирський літак авіакомпанії МАУ. До цього нібито призвів людський фактор: військові помилково прийняли авіалайнер за ворожу ціль після удару американського безпілотника, в результаті якого загинув високопоставлений іранський військовий генерал в Іраку. Що важливо розуміти, Іран зволікав із наданням даних та рішенням про компенсації родинам загиблих. Окрім того, Іран передав Франції "чорні скриньки" літака МАУ лише влітку.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Україна отримала від Ірану звіт про катастрофу МАУ з п'ятої спроби.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?