Іран звернувся до США та інших країн з несподіваною пропозицією
Категорія
Світ
Дата публікації

Іран звернувся до США та інших країн з несподіваною пропозицією

Іран звернувся до США та інших країн з несподіваною пропозицією
Джерело:  online.ua

Очільник Управління цивільної авіації Ірану Алі Абедзаде виступив з важливою заявою. Він наголосив, що Іран офіційно запросив до участі в розслідуванні катастрофи "Боїнга" МАУ представників США та інших країн. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ВВС".

"Абедзаде заявив, що слідча група, відповідно до стандартів, викладених у додатку 13 до Чиказької конвенції, запропонувала всім державам, визнаним бенефіціарами згідно з цим документом, представити своїх представників у процесі розслідування катастрофи і призначити власну команду фахівців", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що цей додаток містить обов'язкові вимоги до процедури розслідування авіаційних катастроф і фіксує, які держави можуть брати участь у розслідуванні. Зокрема, йдеться про державу, де сталась катастрофа, державу, де зареєстроване судно, державу-оператора судна, а також державу-розробника і державу-виробника судна.

Окрім того, Абедзаде наголосив, що Іран одразу після катастрофи спрямував повідомлення про інцидент до України як країни, де зареєстрований літак, та США – як країни, де розміщена штаб-квартира Boeing. Також Іран проінформував Швецію і Канаду, чиї громадяни перебували на борту.

Що важливо, чиновник жорстко розкритикував повідомлення журналістів про відмову Ірану передавати чорні скриньки з літака іншим державам, запевнивши, що поширені напередодні новини - фейки.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в результаті аварії з пасажирським автобусом в Ірані загинуло щонайменше 20 людей,  ще 24 постраждали.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?