Ірану розморозили закордонні активи
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ірану розморозили закордонні активи

Ірану розморозили закордонні активи
Джерело:  BBC

Влада Ірану заявила про повернення зарубіжних активів на суму близько ста мільярдів доларів, які були заморожені у зв'язку з жорсткістю міжнародних санкцій проти країни в 2012 році, передає ONLINE.UA з посиланням на ВВС.
Зокрема, це стосується нафтових угод, які протягом декількох років накопичувалися на рахунках у банках Китаю, Японії, Індії та інших країн.
"Ці активи повністю розморожені і ми можемо ними користуватися", - повідомив офіційний представник уряду Мохаммед Бакр Новбахкт.
Репатріації фондів заважало відключення іранських банків від системи переказів SWIFT. У неділю, 31 січня, Центробанк Ірану оголосив, що доступ банків до системи відновлений.
Іран після зняття з нього міжнародних санкцій вже уклав кілька великих міжнародних угод. Іран і Італія підписали угоди на $17 млрд. Під час перебування у Франції іранський президент підписав договори з Peugeot і Total.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?