Ірина Федишин виправдалася за величезний штраф за використання її пісень
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Ірина Федишин виправдалася за величезний штраф за використання її пісень

Ірина Федишин виправдалася за величезний штраф за використання її пісень
Джерело:  online.ua

Українська співачка Ірина Федишин потрапила в гучний скандал. В одному з магазинів на Івано-Франківщині включали її пісні без відповідної ліцензії, за що власника оштрафували на 114 тисяч гривень. Після цього багато користувачів соцмереж почали критикувати артистку.

Джерело: Instagram Ірини Федишин.

Інцидент трапився в одному з продуктових магазинів в селі Микуличин. Тут грали пісні Ірини Федишин, як згодом виявилося, незаконно.

Коментар Ірини Федишин

Виконавиця на своїй сторінці в Instagram вирішила пояснити, чому склалася така неприємна ситуація. Вона зазначила, що будь-який комерційний заклад повинен мати ліцензію на використання композицій. Натомість власник магазину не мав цієї ліцензії й не сплачував роялті.

"До речі, таких судових справ по різних артистах в Україні є дуже багато. В Україні діє закон про захист авторського права, який у цій ситуації порушили. Подобається цей закон комусь чи не подобається – це вже інший бік медалі. Мені, як і вам, суто по-людськи, шкода власника, тому що сума не маленька", – зазначила Ірина Федишин.

Після того, як зірка дізналась про таку велику суму штрафу, вона звернулась до компанії, якій належать авторські права за пісні Ірини Федишин.

“Я спитала у компанії, як так? Чому справа дійшла до суду і до такого великого штрафу? На що мені відповіли, що людину повідомили, що вона порушує закон, і спершу обійшлося просто попередженням. Запропонували укласти договір на отримання ліцензії. Але людина відмовилася і продовжувала далі порушувати закон. Відповідно закінчилося все рішенням суду.

Усі магазини, ресторани, готелі та інші комерційні заклади по Закону України мають мати ліцензію на трансляцію будь-якої музики у себе в закладі. Хто б там не співав, чи україномовний чи іноземний виконавець – це не міняє суті справи!” - підкреслила співачка.

Ірина Федишин додала, що в Україні не звикли платити за музику, а це не правильно,тим часом як за кордоном такий закон працює.

Більшість підписників співачки підтримали її в коментарях.

“В нас всі звикли "на шару". На Закон плювати. От і наслідки. Тримайтеся. Ми Вас любимо”, - написала фанатка співачки під постом.

Однак деякі зазначили, що музика в громадському місці - це “реклама” для самої виконавиці.

Читайте також:

  • Відома українська співачка потрапила у ДТП.

  • "Голос країни-8": ще одна відома артистка справила фурор на шоу.

  • Ірина Білик згадала, як працювала секретаркою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?