Ірландія підтримала заявку України на членство в Євросоюзі
Категорія
Світ
Дата публікації

Ірландія підтримала заявку України на членство в Євросоюзі

Ірландія підтримала заявку України на членство в Євросоюзі
Джерело:  online.ua

6 квітня прем'єр-міністр Ірландії Майкл Мартін офіційно повідомив, що його країна підтримала заявку України на членство у Європейському Союзі й планує продовжувати це робити. Про це він заявив в ірландському парламенті, де виступав з промовою український лідер Володимир Зеленський.

Джерело: Фейсбук-сторінка Майкла Мартіна

Заявку України на членство в ЄС підтримала також Ірландія

Я привітав та підтримав заявку України на членство у ЄС. Я привітав цю заявку і я підтверджую цю підтримку сьогодні у цьому залі, - наголосив прем'єр-міністр Ірландії.

Політик звернув увагу на те, що демократичним правом офіційного Києва та українського народу є ухвалювати рішення про свою політичну орієнтацію.

Ви обрали подання заявки на членство у ЄС. Ми знаємо, що розширення ЄС було силою стабілізації та демократизації в сусідніх державах ЄС. Це є стратегічним інтересом Європейського Союзу, це є інтересом України. Як я сказав вам, президенте Зеленський, коли ми розмовляли 16 квітня, я продовжу підтримувати справу України, - наголосив очільник уряду Ірландії.

Як уже згадувалося раніше, нещодавно український лідер Володимир Зеленський під час саміту Євросоюзу місяць тому оприлюднив дані щодо країн, які у закритих дискусіях висловлювали скептицизм щодо вступу України до Євросоюзу та тих, хто вагався з цього питання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?