Іспанія озвучила звинувачення РФ після нової провокації
Категорія
Політика
Дата публікації

Іспанія озвучила звинувачення РФ після нової провокації

Іспанія озвучила звинувачення РФ після нової провокації
Джерело:  online.ua

Влада Іспанії після масштабного розслідування дійшла висновку, що кібератаку на Державну службу зайнятості, яка відбулася 9 березня, організувала саме Росія. На переконання розвідки країни, кібератака – це відповідь команди очільника Кремля Володимира Путіна на низку дипломатичних та військових інцидентів між, з одного боку, Москвою, а з іншого - урядом та іспанськими збройними силами. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  El Confidencial.

"Держслужбу зайнятості Іспанії було атаковано вірусом типу "ramsomware'', який шифрує файли та блокує комп'ютери, щоб отримати викуп, як правило, в криптовалюті, в обмін на відновлення нормальної роботи. Ці кібератаки мають сенс проти компаній, які іноді платять хакерам, але не проти установ, які не можуть поступитися шантажу", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що головною метою кібератаки була скоріше дискредитація державної установи та держави, якій вона належить, та викликання невдоволення громадськості через скасування тисяч призначень по всій Іспанії та параліч обробки даних щодо допомоги по безробіттю, особливо під час кризи.

"Іспанія, поряд з Німеччиною, є державою з певною вагою в Європейському союзі, яка за останні місяці мала найгірші відносини з Росією. У цій країні три роки тому була створена зловмисна програма Ruyk, за допомогою якої групи кіберзлочинців здійснили численні атаки, багато з яких, ймовірно, були за замовленням ФСБ Росії", - пише видання.

Розслідування, яке в Іспанії організував Національний інститу кібербезпеки та Національний криптологічний центр (при Національному центрі розвідки), може чітко вказати на команду Володимира Путіна як відповідальну за кібератаку.

Що важливо розуміти, якщо ФРН вступила в конфронтацію з Росією у справі лідера російської опозиції Олексія Навального, то напруга Москви з Іспанією виникла після невдалого візиту глави європейської дипломатії Жозепа Борреля у лютому.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Європейський союз екстрено відправляє інспекцію в РФ  через Спутник V.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?