Іспанія відмовилася віддавати Україні міністра Януковича
Категорія
Політика
Дата публікації

Іспанія відмовилася віддавати Україні міністра Януковича

Іспанія відмовилася віддавати Україні міністра Януковича

В Іспанії відмовилися екстрадувати екс-міністра фінансів часів зниклого президента України Віктора Януковича Юрія Колобова, оскільки Генеральна прокуратура України не надала достатньо доказів завдання ним збитків Україні.
Про це заявив прокурор ГПУ Владислав Куценко, повідомляв ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
Прокурор підкреслив, що відмова в екстрадиції Юрія Колобова не пов'язана з наданням Генпрокуратурою підроблених документів.
"Одразу спростовую інформацію, що в екстрадиції було відмовлено в зв'язку з тим, що ГПУ подала якісь підроблені документи, - заявив він. - Дійсно, в процесі розгляду цієї справи надійшов лист, який нібито був виданий ГПУ, але як тільки до нас надійшов запит з приводу цього листа від наших іспанських колег, то ми відразу спростували цю інформацію, повідомили, що ми цей лист не видавали. Таким чином, судове рішення не спиралося на підроблений лист".
"Наші колеги з Іспанії прийшли до думки - це їхня позиція, що поки недостатньо доказів говорити про те, що з боку Колобова були завдані певні збитки державі Україна", - додав Владислав Куценко.
Як повідомляв ONLINE.UA, в Службі безпеки України розпочали кримінальне провадження у справі Юрія Колобова.
Також е кс-міністр фінансів оголошений в розшук.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?