Іспанська поліція вилучила ще три листи для українських дипустанов — в них були очі тварин
Категорія
Політика
Дата публікації

Іспанська поліція вилучила ще три листи для українських дипустанов — в них були очі тварин

Іспанська поліція вилучила ще три листи для українських дипустанов — в них були очі тварин
Джерело:  online.ua

В МЗС України вже зафіксували 21 випадок погроз українським посольствам та консульствам в 12 країнах. Іспанська поліція перехопила ще три листи для українських посольств, в яких були очі тварин.

Джерело: речник МЗС Олег Ніколенко

В МЗС повідомили про нові погрози українським консульствам

Іспанська поліція вилучила на поштовому відділені три конверти із, як вважається, очима тварин, які були адресовані посольству України в Мадриді, генеральному консульству в Барселоні та консульству в Малазі

Ніколенко повідомив, що розпочато слідчі дії.

Погрози українським посольствам

Нагадаємо, що 30 листопада в посольстві України в Мадриді стався вибух.

Конверт з вибухівкою, який був адресований послу, відкрив співробітник посольства, який отримав невелику травму.

Після цього МЗС доручило посилити охорону всіх українських посольств.

Згодом, за словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби українські дипломати у 12 країнах 18 разів отримували погрози.

Ці випадки включають замах на теракт в Іспанії, надсилання пакетів із очима тварин в Угорщині, Нідерландах, Польщі, Хорватії, Італії, Австрії, Чехії, Ватикані, Франції, повідомлення про мінування в Казахстані, а також підозрілий лист в США.

Терористи намагаються не просто залякати українських дипломатів. Вони хочуть послабити, залякати Україну та підірвати важливу дипломатичну роботу з постачанння зброї, енергообладнання, ізоляції Росії. Вони думають, що зможуть злякати і зупинити нас чи послабити міжнародну підтримку України, - сказав Кулеба.

Міністр запевнив, що МЗС співпрацює з національними правоохоронними органами іноземних країн та Службою безпеки України, щоб знайти і покарати негідників.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?