Іспанські пристрасті по Зозулі: "Бетіс" вимагає, Ла Ліга загрожує судом, а "Райо Вальєкано" злякався
Категорія
Спорт
Дата публікації

Іспанські пристрасті по Зозулі: "Бетіс" вимагає, Ла Ліга загрожує судом, а "Райо Вальєкано" злякався

Іспанські пристрасті по Зозулі: "Бетіс" вимагає, Ла Ліга загрожує судом, а "Райо Вальєкано" злякався
Джерело:  online.ua

Події навколо невдалого переходу Романа Зозулі з "Бетіса" в "Райо Вальєкано" набирають обертів в Іспанії.
Як повідомляє ONLINE.UA, після заяви президента Ла Ліги Хав'єра Тебаса про кримінальну справу "Райо Вальєкано" готовий повернути форварда збірної України і гарантувати йому безпеку.
Але про все по порядку.
У четвер  футболісти "Бетіса" зробили заяву на підтримку Романа Зозулі. Також за Зозулю заступилося керівництво "Бетіса".
"Бетіс" вимагав шанобливого ставлення до Зозулі, зазначивши, що за весь час перебування в Севільї українець продемонстрував зразкову поведінку.
"Ми сподіваємося, що ця ситуація буде вирішена якомога швидше, так як вона серйозно і несправедливо руйнує імідж і кар'єру футболіста збірної України. Також "Реал Бетіс", в особі всіх гравців першої команди і керівництва клубу, заявляє про зразкову поведінці футболіста з першого дня появи в нашому клубі. Ми висловлюємо повну підтримку Роману Зозулі та його сім'ї в це надзвичайно важкий час", - йдеться в повідомленні.
Читайте: Президент ФФУ: групка проросійських радикалів ламають кар'єру українському футболісту
Ближче до вечора із заявою виступив президент іспанської Ла Ліги Хав'єр Тебас. Він пригрозив судом тим, хто перешкоджає трансферу.
"Я переговорив з президентами "Райо Вальєкано" і "Бетіса", також я сьогодні спілкувався з президентом Королівської іспанської федерації футболу. Також у мене буде зустріч з гравцем. Позиція Ла Ліги в тому, що якщо ця зустріч підтвердить, що був примус, була загроза правам і порушено фундаментальне право на роботу, то ми порушимо кримінальну справу. Тому що це неприйнятно, що у нас є така проблема у 2017 році. Не може бути, щоб когось обмежували в його фундаментальних правах. Подібне може бути здійснено лише за рішенням суду. Незалежно, місцеві це гравці чи іноземці. Якщо на зустрічі з Романом ми побачимо ознаки примусу покинути "Райо Вальєкано", ми без вагань підемо до суду. Не можна каталогізувати ідеологію кожного. Існує свобода. Ми повинні проявляти терпимість і дотримуватися законів, незалежно від того, подобається нам подібне мислення чи ні", - сказав Тебас.
Дивіться: "Ми всі - Зозуля": футболісти іспанського клубу зажадали захистити права гравця збірної України - опубліковано відео
В "Райо Вальєкано" довго не думали і запропонували Зозулі повернутися в Мадрид, гарантувавши нашому футболістові повну безпеку.
За великим рахунком, боси "Райо Вальєкано" злякалися кримінальної справи і готові йти проти своїх фанатів, які повторно звинуватили Зозулю в нацизмі.
Тепер рішення за Романом Зозулею.

Читайте: Футболіст-патріот жорстко наїхав на українців за людину, "чий язик глибоко у Пу"
Нагадаємо, ввечері перед закриттям трансферного вікна Роман Зозуля перейшов з "Бетіса" в "Райо Вальєкано". Однак  фанати мадридського клубу, відомі своєю прокомунністіческой позицією, зажадали клуб відмовитися від Зозулі, назвавши нашого футболіста нацистом.
Фанатів обурив герб України на футболці Зозулі. Вони вирішили, що державний символ України є неонацистською символікою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?