Істерія, закон та бажання. Психологія загарбницьких війн — онлайн-трансляція «Свідомі про несвідоме»
Категорія
Україна
Дата публікації

Істерія, закон та бажання. Психологія загарбницьких війн — онлайн-трансляція «Свідомі про несвідоме»

Істерія, закон та бажання. Психологія загарбницьких війн — онлайн-трансляція «Свідомі про несвідоме»
Джерело:  online.ua

Психологію загарбницьких війн і яку роль відіграє істерія, закон та бажання у загарбницькому повномасштабному вторгненні Росії в Україну обговорюватимуть 27 серпня о 19:00 у прямому етері на ютуб-каналі online.ua учасники нового випуску «Свідомі про несвідоме» доктор психології Василь Мосійчук, академік Української академії наук Віталій Луньов та професор нейропсихології Богдан Ткач.

Джерело: «Свідомі про несвідоме»

Як працює система загарбницьких війн

Будь-яку загарбницьку війну завжди проголошують як війну за "священне". Але ідеї та цінності, які задекларовані цією війною, створюються виключно засобами війни. Тобто цінності війни дорівнюють її засобам. Саме вони наближають нас до концептів "священного", а саме бажання, якому дозволено зреалізуватися всупереч закону. Слідом за ними йде ідеологія прихованого расизму та інакшості, ідеологія елітаризму. Так на сцені з'являється Пан, Раб та Істерія.

Чого бажає Пан

Суть Пана — "він не знає, чого він хоче". Ось що становить справжню структуру дискурсу Пана: Раб знає багато, але що він знає найкраще — це те, чого хоче Пан. Навіть, якщо цей останній не знає цього сам, як це зазвичай і буває. Але Раб це знає, і в цьому його головна функція і полягає. Саме тому ця система, власне, і працює.

 Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук

  • Богдан Ткач, клінічний професор нейропсихології, доктор психологічних наук з медичної психології, старший дослідник та лікар

«Свідомі про несвідоме» — цикл психологічних етерів за участі провідних спеціалістів з різних областей, від психології до міжнародної економіки. Учасники етерів беруть до обговорення актуальні проблеми, з якими стикаються українці під час війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?