Історичний момент - у Кабміні ухвалили важливе неочікуване рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

Історичний момент - у Кабміні ухвалили важливе неочікуване рішення

Історичний момент - у Кабміні ухвалили важливе неочікуване рішення
Джерело:  online.ua

Кіберспорт на території України офіційно набув статусу повноцінного спортивного напрямку. Таке рішення ухвалили в Міністерстві цифрової трансформації у понеділок, 7 вересня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву заступника міністра Олександра Борнякова.

За його словами, рішення ухвалила Комісія з визнання виду спорту в Україні.

"Для нашої країни це історичний момент, адже кіберспорт – це вже давно не просто "стрілялки", а фундаментальний елемент сучасної цифрової культури. Ним захоплюються близько 600 мільйонів людей, серед яких і мільйони українців", - наголосив Борняков у Facebook.

Заступник міністра нагадав, в Україні закріпилася потужна культура кіберспорту

"Наші команди регулярно перемагають на різноманітних турнірах по всьому світу. Ця індустрія вже давно перетворилась в справжній бізнес, який приносить багато користі та можливостей як локального, так і світового масштабу", - додав він.

Посадовець також звернув увагу, що кіберспорт може стати водночас частиною економіки.

"Адже проведення змагань, розвиток інфраструктури та розробка ігор може значно поповнювати бюджет країни та відкриватиме нові можливості та перспективи!" - резюмував Борняков.

Як повідомляв ONLINE.UA, Міжнародний олімпійський комітет виступив з обіцянкою щодо проведення Ігор-2020. Спортивні змагання відбудуться в Японії наступного року попри всі перешкоди.

За словами віцепрезидента організації Джона Коутса, нова Олімпіада стане подією, яка "перемогла коронавірус".

Донедавна комітет вважав Олімпіаду-2020 подією, яка стане символом відновлення Японії після стихійного лиха, якого зазнала країна — у 2011 році там водночас сталися землетруси й цунамі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?