Історичний обвал на ринку нафти - з'явилася перша реакція команди Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Історичний обвал на ринку нафти - з'явилася перша реакція команди Путіна

Історичний обвал на ринку нафти - з'явилася перша реакція команди Путіна
Джерело:  online.ua

Команда очільника Кремля Володимира Путіна назвала новий катастрофічний обвал цін на нафту спекулятивним моментом, який не дає привід для надмірно негативних оцінок реальності. Саме так 21 квітня прессекретар російського президента Дмитро Пєсков прокоментував падіння цін на нафту WTI. За його словами, останні події на нафтовому ринку не надто злякали офіційну Москву і надавати їм "апокаліптичного забарвлення" ніхто в Кремлі не збирається. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

"Вчора стався обвал цін на травневі ф'ючерси, ціни на нафту не йшли в негативні значення... Що стосується свистопляски з ф'ючерсами, то це абсолютно спекулятивний момент, чисто торговий момент, який був пов'язаний з датою закриття торгів за ф'ючерсами на травень", - зазначив речник Кремля.

За словами прессекратаря Путіна, "безумовно, цьому не потрібно надавати якогось апокаліптичного забарвлення".

"Усі фахівці прекрасно усвідомлюють, що це не є приводом для надмірно негативних оцінок поточної реальності, тому що ціни на нафту демонструють хоч і не позитивну динаміку, але вони не схильні до таких обвальним змін, як це торкнулося ф'ючерсів", - додав Дмитро Пєсков.

Окрім того, він наголосив, що контакти учасників угоди ОПЕК+ здійснюватимуться за необхідності, але поки жодних рішень з цього приводу не ухвалено. У Кремлі кажуть, що пропозицію президента Венесуели Ніколаса Мадуро організувати 10 травня зустріч комітету з моніторингу виконання угоди ОПЕК+ "взяли до уваги".

"Однак жодних рішень чи узгоджених дій щодо цього наразі немає", - сказав Пєсков.

Нагадаємо, що 20 квітня стало відомо, що вартість ф’ючерсів на нафту WTI знову обновила історичний мінімум за останні 20 років — ціна за один барель опустилася нижче 15 доларів.

Як повідомляв ONLINE.UA, в "Нафтогазі" кажуть, що Україна може зберігати нафту в ємностях Кременчуцького нафтопереробного заводу та у ємностях тих заводів, які вже не працюють — це дозволить нашій країна заробити шалені гроші під час нафтової кризи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?