ISW назвав справжню причину провалу наступу росіян на Вугледар
Категорія
Україна
Дата публікації

ISW назвав справжню причину провалу наступу росіян на Вугледар

ISW назвав справжню причину провалу наступу росіян на Вугледар
Джерело:  online.ua

На переконання американських аналітиків, провальна спроба наступу на Вугледар у Донецькій області ще раз підтверджує погану системну підготовку мобілізованих росіян.

Джерело:  звіт ISW

Російські блогери умисно критикують військове керівництво РФ

Експерти Інституту вивчення війни звертають увагу на те, що нещодавні кадри невдалого російського штурму під Вугледаром стали останньою точкою невралгії в російському інформаційному просторі.

Блогери вхопилися за ці кадри, щоб почати критикувати російське військове керівництво. Російські блогери стверджують, що командири, які керували атаками 155-ї морської піхотної бригади на Павлівку в листопаді 2022 року, тепер відповідальні за штурм Вугледара. Вони заявляють, що командири продовжують припускатися тих же помилок, які дорого обходяться, - йдеться в звіті американських аналітиків.

За словами ще одного російського блогера, командувач Східного угруповання військ генерал-лейтенант Рустам Мурадов відповідальний за тактичні поразки росіян під Вугледаром.

Чому наступ РФ на Вугледар провалився - пояснення аналітиків

Представники ISW дійшли висновку, що армія РФ використовує вкрай дисфункціональну тактику, яка вказує на те, що 155-та бригада морської піхоти, цілком ймовірно, складається з погано підготовлених мобілізованих вояк.

Російські блогери, ймовірно, звинуватили російських командирів, щоб применшити той факт, що погана системна підготовка мобілізованих росіян, швидше за все, й надалі призводитиме до подібних тактичних невдач по всій території України. Ймовірно, блогери регулярно звинувачують командирів у відповідальності за тактичні невдачі, аби загальну відповідальність за військові невдачі в Україні перекласти з російських збройних сил як інституції на окремих осіб, – вважають іноземні експерти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?