ISW заявляє про нові успіхи ЗСУ під час контрнаступу
Категорія
Україна
Дата публікації

ISW заявляє про нові успіхи ЗСУ під час контрнаступу

ISW заявляє про нові успіхи ЗСУ під час контрнаступу
Джерело:  online.ua

Протягом минулої доби, 19 червня, воїни Збройних сил України провели успішні контрнаступальні операції щонайменше на трьох ділянках фронту. Цю інформацію підтверджують американські аналітики.

Джерело:  ISW

ISW повідомляє про нові успіхи ЗСУ на фронті

"Російський "воєнкор" повідомив, що 19 червня українські війська продовжили атаки на північний захід, північний схід і південний захід від Бахмута. Він повідомив, що українські війська просунулися вперед біля Краснополівки (близько 12 км на північний схід від Бахмута).

Окрім того, іноземні експерти звертають увагу на те, на заяви заступниці міністра оборони України Ганни Маляр.

Як відомо, вона нещодавно підтвердила, що протягом минулого тижня наші бійці на Запорізькому напрямку просунулися до 7 км і звільнили 113 кв. км території, зокрема 8 населених пунктів на заході Донецької і Запорізької областей.

Російські "воєнкори" також скаржилися на те, що воїни ЗСУ атакували на південь від Великої Новосілки ТА на заході Донецької області.

За словами американських аналітиків, геолокаційні кадри, які оприлюднили 19 червня, вказують на те, що наші захисники дійсно деокупували П'ятихатки, приблизно за 25 км на південний захід від Оріхова на заході Запорізької області.

Російські пропагандисти заявляють про бої на південь і південний захід від Оріхова впродовж дня 19 червня.

Як Зеленський коментує ситуацію на фронті

19 червня український лідер Володимир Зеленський скликав Ставку головнокомандувача, під час якої обговорювались конкретні питання наступу.

На частині напрямків наші воїни рухаються вперед, на частині напрямків – захищають позиції та протистоять штурмам і посиленим атакам окупантів. У нас – немає втрачених позицій. Тільки звільнені. У них – тільки втрати. І загалом ситуація тиску, нашого тиску, який дозволяє прокладати шлях нашому прапору, - повідомив президент.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?