Італія готова тимчасово платити за російський газ рублями
Категорія
Економіка
Дата публікації

Італія готова тимчасово платити за російський газ рублями

Італія готова тимчасово платити за російський газ рублями
Джерело:  online.ua

Європейським енергетичним компаніям слід тимчасово дозволити виконувати вимоги Росії платити за газ у рублях. Так вважає Роберто Чинголані, італійський міністр, який відповідає за енергетичну безпеку.

Джерело: Politico

Італія хоче тимчасово платити за газ в рублях

Я думаю, що на даний момент розуміння не є повним з точки зору правових питань та наслідків. Я думаю, що було б добре, принаймні, на кілька місяців, щоб дозволити компаніям продовжувати платити в рублях, поки ми розуміємо законодавчу базу та наслідки, - сказав політик.

Він додав, що хоче "швидкого і дуже чіткого оголошення" від Європейської комісії, що підтверджує, що нафтогазові компанії поки що можуть розраховуватися в рублях.

Тим часом у Римі готуються до можливого відключення російського газу за допомогою заходів для економії енергії та навіть продовження роботи вугільних електростанцій.

Кремль зажадав від енергетичних компаній з «ворожих країн», до яких входять усі члени ЄС, платити за газ рублями, намагаючись підтримати вартість російської валюти.

Компанії мають відкривати рахунки в євро та рублях у російському Газпромбанку, і росіяни вважатимуть оплату газу завершеною лише після того, як рублі будуть внесені на депозит.

Я вважаю, що нафтогазові компанії не можуть ризикувати платити, а потім бути звинуваченими у порушенні санкцій, але водночас вони не можуть ризикувати… не платити у рублях. Це довгострокові контракти, витрати будуть надзвичайно високими, - сказав Чинголані.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?