Італія готова виступити гарантом нейтралітету України
Категорія
Світ
Дата публікації

Італія готова виступити гарантом нейтралітету України

Італія готова виступити гарантом нейтралітету України
Джерело:  online.ua

2 квітня очільник Міністернства закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо офіційно повідомив, що Італія готова стати гарантом нейтралітету України. З такою заявою він виступив після зустрічі в Баку зі своїм азербайджанським колегою Джейхуном Байрамовим.

Джерело:  La Repubblica

Італія підтвердила, що стане гарантом нейтралітету України

Італія працює в режимі нон-стоп, щоб покласти край цьому конфлікту за допомогою санкцій і ніколи не відмовляючись від дипломатичного каналу. Продовження переговорів між сторонами та гуманітарне перемир'я є пріоритетами. Ми відзначаємо прогрес, досягнутий у Туреччині після зустрічі між двома делегаціями. Уряд Італії готовий зробити свій внесок у мирний процес і виступити гарантом нейтралітету України, - сказав італійський дипломат.

Як уже згадувалося раніше, після завершення перемовин у Стамбулі представник української делегації на переговорах з Росією Олександр Чалий пояснив, що офіційний Київ домагається від міжнародних партнерів гарантій безпеки, як для членів Альянсу.

За словами очільника фракції "Слуга народу", члена української делегації Давида Арахамії, команда Володимира Зеленського на переговорах у Стамбулі виступила з пропозицією про підписання нового міжнародного договору про гарантії безпеки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?