Італія отримала нового прем'єра
Категорія
Світ
Дата публікації

Італія отримала нового прем'єра

Італія отримала нового прем'єра
Джерело:  BBC

Після  відставки прем'єр-міністра Італії Маттео Ренці  новим главою уряду Італії призначили міністра закордонних справ Паоло Джентільоні.


Про це заявив представник президента Серджіо Маттарелла, якому було доручено формування нового кабінету міністрів, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.


62-річний Джентільоні підкреслив, що розуміє необхідність якнайшвидшого формування нового уряду для стабілізації економічної ситуації в Італії і зміцнення її репутації в очах країн-союзників.


При цьому, опозиційні партії заперечують ймовірність присутності національної єдності в уряді.


Нагадаємо,  4 грудня в Італії провели референдум, в ході якого італійці повинні були проголосувати за законопроект щодо зміни Конституції Італії щодо порядку формування Сенату, скорочення його чисельності, зменшення функцій і повноважень, скорочення фінансування.


Як повідомляв ONLINE.UA,  з огляду на те, що більшість італійців  не підтримали запропоновані ним зміни, Маттео Ренці покинув посаду глави уряду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?