Італійські системи ППО Skynex уже захищають українське небо
Категорія
Україна
Дата публікації

Італійські системи ППО Skynex уже захищають українське небо

Італійські системи ППО Skynex уже захищають українське небо
Джерело:  online.ua

Системи протиповітряної оборони малого радіуса дії Skynex, які Італія передала Україні, вже перебувають на бойовому чергуванні та захищають українське небо.

Джерело: прем'єр-міністр Денис Шмигаль

ППО Skynex вже в Україні

Сьогодні відвідав італійське оборонне підприємство Rheinmetall Italia S.p.A., що спеціалізується на виробництві сучасних систем ППО. Серед його розробок - ППО малого радіуса дії Skynex, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що країні потрібна така ефективна зброя для захисту від дронів, якими Україну атакує Росія. Це збереже десятки життів та важливу інфраструктуру для мільйонів людей.

Такі батареї вже перебувають на бойовому чергуванні в Україні. Розглядаємо також можливість спільного виробництва компонентів цих систем. Дякую партнерам за підтримку, — додав Шмигаль.

Також прем'єр-міністр України написав, що зараз ведеться робота над тим, аби мати більше таких дієвих ППО. Вони створять надійний щит навколо українських стратегічних інфраструктурних об’єктів.

Що відомо про Skynex

Skynex — зенітний артилерійський комплекс розробки та виробництва компанії Rheinmetall. Система ППО Skynex була представлена у листопаді 2021 року.

Skynex належить до систем протиповітряної оборони малого радіуса дії на кшталт німецьких зенітних самохідних установок Gepard.

Основним її озброєнням є 35-мм автоматична гармата Oerlikon Mk3, яка має ефективну дальність стрільби 4000 метрів та скорострільність 1000 пострілів за хвилину. Гарматний модуль оснащений радаром стеження X-діапазону, який забезпечує функцію автономного пошуку цілі.

Система продемонструвала свою здатність уражати невеликий рій із малих повітряних дронів.

Skynex використовує програмовані 35-мм боєприпаси програмованого підриву AHEAD, розроблені Rheinmetall і які є значно дешевшими за системи ППО з керованими ракетами. Ці боєприпаси не підпадають під дію електронних засобів протидії під час пострілу.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?