Ізраїль атакував ракетами російський безпілотник: опубліковано фото
Категорія
Світ
Дата публікації

Ізраїль атакував ракетами російський безпілотник: опубліковано фото

Ізраїль атакував ракетами російський безпілотник: опубліковано фото

В Ізраїлі стріляли в російський безпілотний літальний апарат, який порушив повітряний простір держави.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.


Інцидент мав місце 17 липня, безпілотник залетів з боку Голанських висот. Спочатку передбачалося, що дрон належав шиїтської терористичної угруповання з Лівану "Хезболлах", проте 7 серпня з'явилася інформація про те, що БПЛА був російським.


Також відомо, що Росія визнала факт вторгнення і заявила, що причиною помилки став "людський фактор", а сам інцидент було обговорено по телефону президентом РФ Володимиром Путіним і прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху.


Не менше двох ракет класу Patriot і один снаряд класу "повітря-повітря" були випущені в напрямку дрона, який в результаті повернувся в повітряний простір Сирії. Інцидент з дроном став першим випадком, коли Ізраїль відкрив вогонь по російському повітряному судну, яке здійснює військову діяльність в Сирії.


"Ми підтримуємо регулярні контакти з Росією в зв'язку з ситуацією в Сирії", - заявив Нетаньяху. Також Нетаньяху визнав, що ризик конфронтації між російською армією та армією оборони Ізраїлю "не маленький", тому двостороння координація вимагає постійних контактів.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в мережі з'явилися знімки останніх секунд, знятих безпілотником ОБСЄ, як результат роботи російської зброї на окупованій території Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?