Ізраїль екстрено відправляє до України своїх поліцейських - у чому річ
Категорія
Світ
Дата публікації

Ізраїль екстрено відправляє до України своїх поліцейських - у чому річ

Ізраїль екстрено відправляє до України своїх поліцейських - у чому річ
Джерело:  online.ua

25 серпня на нараді під головуванням президента країни Володимира Зеленського влада ухвалила рішення про обмеження паломництва хасидів до Умані для святкування Рош га-Шана. В ніч на 28 серпня набула чинності заборона в’їзду на територію України іноземних громадян, однак Кабінет міністрів прописав низку винятків. Після цього стало відомо, що місцеві жителі Умані у ніч на 28 серпня викликали поліцію і не пропускали хасидів у район паломництва, де розташоване поховання цадика Нахмана. На усі ці події не змогла не відреагувати влада Ізраїлю - вона підтвердила МЗС України готовність направлення 6 представників ізраїльської поліції для надання допомоги українським колегам під час святкування Рош га-Шана в Умані. Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін у Facebook, передає ONLINE.UA.

"7 вересня обговорили питання взаємодії центральної та місцевої влади під час святкування Рош га-Шана в Умані, а 8 вересня уряд Ізраїлю підтвердив МЗС України готовність направлення 6 представників ізраїльської поліції для надання допомоги українським колегам в місцях перебування громадян Держави Ізраїль в Умані у відповідь на запит Національної поліції", - повідомив представник МЗС.

Варто нагадати про те, що Рош га-Шана - єврейський Новий рік, який святкується два дні. У поточному році - з вечора 18 вересня по вечір 20-го. В МВС припускають, що цього року Умань для святкування єврейського нового року Рош га-Шана відвідають 3 тисячі паломників. Глава відомства Арсен Аваков заявив, що всі паломники, які прибули в Україну до введеної урядом тимчасової заборони на в’їзд іноземців пройдуть тести на COVID-19. Що важливо розуміти, уже 4 вересня стало відомо, що коронавірусну хворобу COVID-19 діагностували ушістьох паломників-хасидів, які приїхали в Умань до введення заборони на в'їзд в Україну іноземців.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, ситуація з пандемією в Україні продовжує загострюватися- у середу, 9 вересня, зафіксували 2551 новий випадок зараження. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 143 030 осіб

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?