Ізраїль надав Україні розвіддані для боротьби з іранськими "Шахідами"
Категорія
Світ
Дата публікації

Ізраїль надав Україні розвіддані для боротьби з іранськими "Шахідами"

Ізраїль надав Україні розвіддані для боротьби з іранськими "Шахідами"
Джерело:  online.ua

Влада Ізраїлю передала Збройним силам України розвідувальні дані, які потрібні для знищення іранських дронів-камікадзе.

Джерело: NYT, радник міністра оборони України Юрій Сак

Ізраїль допомагає Україні боротися з іранськими дронами

Український урядовець, говорячи не під запис, заявив, що Ізраїль надав розвідувальні дані, корисні для націлювання на іранські безпілотники, - повідомляє редакція американського видання.

Як вдалося дізнатися NYT від своїх інсайдерів, після масштабної атаки дронів-камікадзе на українську столицю очільник МЗС України Дмитро Кулеба звернувся до Ізраїлю з проханням надати зброю для протиповітряної оборони.

Це прохання відхилив міністр оборони Ізраїлю Бенні Ганц, оскільки офіційний Єрусалим залежить від співпраці з Росією в проведенні рейдів ізраїльських ВПС в Сирії.

Влада Ізраїлю вирішила надати України системи раннього попередження, однае не засоби протиповітряної оборони.

Як вважає Юрій Сак, Ізраїль може втратити можливість відточити свою тактику протистояння загрозам на власній території, надаючи допомогу в боротьбі з дронами ЗСУ.

Він звернув увагу на те, що іранські БПЛА, які атакують українські населені пункти, створювалися як масова зброя для ударів по Ізраїлю.

Вони використовують Україну як полігон, щоб побачити слабкі місця, вдосконалити їх, і рано чи пізно вони застосують їх проти Ізраїлю, - пояснив Сак.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?