Ізраїль назвав умову надання озброєнь Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Ізраїль назвав умову надання озброєнь Україні

Ізраїль назвав умову надання озброєнь Україні
Джерело:  online.ua

Керівник Штабу нацбезпеки Ізраїлю Еяль Хулата пригрозив РФ готовністю почати передавати озброєння Україні у разі, якщо РФ почне отримувати іранські ракети. 

Джерело:   "Новини Ізраїлю"

Ізраїль може почати надавати зброю Україні 

Зокрема, офіційний Єрусалим закликав Кремль відмовитись від закупівлі іранських ракет.

Хулата зазначив, шо у такому разі Ізраїль почне передавати Україні високоточні ракети.

При цьому, за даними видання, Міністерство закордонних справ Ізраїлю висловило протест через військову співпрацю Ірану та Росії. Відповідну ноту посол Ізраїлю у Москві передав заступнику міністра закордонних справ РФ Михайлу Богданову.

У той же час, за словами речника Командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, в РФ не зможуть у короткі терміни налагодити виробництво іранських дронів.

Все залежить від багатьох факторів, зокрема від бажання країн розгорнути виробництво. Зрозуміло, що мова йде не про тижні, а про місяці. Це не буде швидко, це потребує часу. Росія й сама сьогодні виробляє безпілотники у достатній кількості, лінійка у них розвинута. Є й ударні, розвідувальні БПЛА. Зрозуміло, що Іран хоче просто уникнути санкційного тиску, передавши Росії ці "мопеди, - зазначив Ігнат.

Між тим Генсек НАТО Єнс Столтенберг виступив із заявою про вичерпання великої частини запасів зброї та боєприпасів через потужну військову підтримку України.

За його словами, альянсу необхідно активізувати свій військовий потенціал, щоб підтримувати Україну у довгостроковій перспективі.

Він сказав, що країни альянсу мають бути готові заплатити певну ціну, щоб зміцнити обороноздатність України - це можуть бути вищі ціни на енергоносії та інші економічні наслідки.

Ми повинні пам'ятати, що ціна, яку ми платимо, вимірюється грошима, а ціна, яку платить Україна, вимірюється життям, кров'ю, щодня, і ми зобов'язані їх підтримувати, - зазначив Столтенберг.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?