Ізраїль підписав історичну угоду з давніми ворогами - що відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

Ізраїль підписав історичну угоду з давніми ворогами - що відомо

Ізраїль підписав історичну угоду з давніми ворогами - що відомо
Джерело:  online.ua

Представники Ізраїлю та Об'єднаних Арабських Еміратів завершилися з підписанням неочікуваної угоди. Переговорний процес тривав за посередництвом Сполучених Штатів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на оприлюднену американським урядом заяву.

За даними адміністрації президента Дональда Трампа, документ — акт нормалізації відносин.

"Президент Дональд Трамп, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху та шейх Мохаммед бін Заєд, спадкоємний принц Абу-Дабі й заступник верховного головнокомандувача Об'єднаних Арабських Еміратів говорили сьогодні та домовилися про повної нормалізації відносин між Ізраїлем та Об'єднаними Арабськими Еміратами", - говориться в тексті.

Відповідно до угоди, ізраїльська влада відмовиться від планів оголошення суверенітету над усім західним берегом Йордану. Водночас мусульмани отримають право вільного доступу до єрусалимських святинь.

Сторони договору узгодили й надалі розроблювати варіанти завершення палестино-ізраїльського конфлікту, учасниками якого стали кілька країн Перської затоки.

"Цей історичний дипломатичний прорив буде сприяти зміцненню миру в Близькосхідному регіоні, він є свідченням сміливості та далекоглядності трьох лідерів, а також мужності Об'єднаних Арабських Еміратів та Ізраїлю в плануванні нового шляху, який відкриє величезний потенціал в регіоні", - наголосили у спільній заяві.

Найближчими тижнями представники Ізраїлю та ОАЕ зустрінуться знову для підписання цілої низки угод.

Як повідомляв ONLINE.UA, спецкоординатор ООН з близькосхідного врегулювання Микола Младенов звернув увагу міжнародної спільноти на те, що реалізація планів Ізраїлю щодо анексії частини Західного берега річки Йордан може спровокувати ще одну регіональну війну

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?