Ізраїль встановив у Києві систему оповіщення — коли пройде тестування
Категорія
Україна
Дата публікації

Ізраїль встановив у Києві систему оповіщення — коли пройде тестування

Ізраїль встановив у Києві систему оповіщення — коли пройде тестування
Джерело:  online.ua

У травні ізраїльська Служба тилу проведе в Києві випробування розробленої спеціально для України системи оповіщення про повітряні атаки та ракетні обстріли.

Джерело: Walla

Коли ізраїльська система оповіщення запрацює повноцінно

Якщо випробування пройдуть успішно, система може бути готова до застосування вже цього літа.

Таким чином громадяни України в районах ракетного обстрілу матимуть більше часу, щоб дістатися до захищеної зони, а громадяни, які знаходяться в інших районах, зможуть безперешкодно продовжувати своє життя, — повідомляє видання.

Зазначають, що протягом останніх місяців співробітники ізраїльської Служби тилу та їхні українські колеги кілька разів зустрічалися у Польщі, щоб обговорити деталі проєкту.

У разі успіху, система запрацює ще в кількох містах України з населенням понад мільйон жителів.

Що відомо про отримання Україною системи Tzeva Adom

За словами майора резерву ізраїльської армії Віктора Верцнера, розгортання в Україні системи раннього оповіщення про повітряні загрози Tzeva Adom буде відбуватись упродовж найближчих чотирьох місяців, починаючи з Києва.

Наразі ізраїльська система довела свою ефективність під час розміщення на кордоні країни із палестинським анклавом Сектор Газа, де майже постійно відбуваються запуски ракет.

Після фіксації запуску ворожих ракет система раннього оповіщення автоматично вмикає сигнал тривоги у найближчих містах, селах та на військових об’єктах.

Ізраїль — невелика країна, розділена на певні частини. І якщо, наприклад, тривога йде у всій центральній частині Ізраїлю, то необов’язково у всій центральній частині держави. Тобто у певних містах, адже ця система працює в координації з радарами. Вона прораховує траєкторію ракет й вмикає оповіщення там, куди ці ракети прямують, — підкреслив Верцнер.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?