Ізраїль засік в Сирії знамениті ракети Путіна: з'явилося фото
Категорія
Світ
Дата публікації

Ізраїль засік в Сирії знамениті ракети Путіна: з'явилося фото

Ізраїль засік в Сирії знамениті ракети Путіна: з'явилося фото
Джерело:  online.ua

Ізраїльський супутник сфотографував в Сирії російські балістичні ракети "Іскандер".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на NEWSru Israel.
Відзначається, що супутник дистанційного зондування поверхні Землі Eros-B компанії ImageSat, оснащений камерами для зйомки з дозволом 0,7 метра, виявив ракети, встановлені на вантажівках російської армії на території бази сирійських ВПС в Латакії в Сирії.
При цьому Jerusalem Online повідомляє, що вантажівки з ракетами були укриті від супутникового спостереження. За інформацією ЗМІ, ракети були виявлені, позаяк сильні дощі, що обрушилися на регіон минулого тижня, розмили укриття, і військові були змушені перебазувати ракети.
Читайте також: США натякнули Кремлю, що той "дістав" своїми ракетами
Про появу на території Сирії російських балістичних ракет "Іскандер" повідомлялося ще чотири роки тому, проте в лютому 2013 року генеральний директор "Рособоронекспорту" Олександр Ісайкін спростував цю інформацію.
У той же час, в кінці 2014 року американське видання WorldNetDaily опублікувало статтю, в якій з посиланням на анонімного французького державного чиновника стверджувалося, що руху "Хезболла" були успішно переправлені російські ракетні комплекси "Іскандер".
У міністерстві оборони Росії раніше повідомляли про те, що в Сирії перебувають російські зенітно-ракетні комплекси С-300 і С-400.
У п'ятницю, 6 січня, командувач російського угруповання військ в Сирії генерал-полковник Андрій Картаполов заявив, що в Сирії на основі сучасних комплексів С-300 і С-400 створена єдина система протиповітряної оборони. За його словами, було налагоджено тісну взаємодію з авіаційною групою ВКС Росії і береговими ракетними комплексами "Бастіон".
Читайте також: На Заході повідомили тривожні дані про ядерні ракети Росії
Ракетні комплекси "Іскандер" призначені для знищення таких цілей, як ракетні комплекси, реактивні системи залпового вогню і далекобійна артилерія, літаки і вертольоти на аеродромах, командні пункти та вузли зв'язку. Дальність дії модифікації "Іскандер-М" становить до 500 км.
Відзначимо, президент Росії Володимир Путін неодноразово згадує в своїх заявах російські ядерні ракетні комплекси «Іскандер», при цьому протягом останнього десятиліття загрожує введенням "Іскандерів" у Калінінградську область РФ.



Фото: Imagesat/Channel2


Як повідомляв ONLINE.UA, в Генеральному штабі Збройних сил РФ заявили, що російський авіаносець "Адмірал Кузнєцов" і крейсер "Петро Великий" незабаром покинуть Сирію, чим викликали нову хвилю жартів в мережі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?