Кабмін екстрено відреагував на доручення Зеленського - що вирішили
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін екстрено відреагував на доручення Зеленського - що вирішили

Кабмін екстрено відреагував на доручення Зеленського - що вирішили
Джерело:  online.ua

У понеділок, 3 серпня, Кабінет міністрів зібрався на позачергове засідання, на якому були розглянуті кадрові питання і підвищення пенсій сім'ям загиблих на Донбасі військових за дорученням президента України Володимира Зеленського. З останнього питання чиновники затвердили проєкт постанови "Про додатковий соціальний захист окремих категорій осіб". Документом передбачено підвищення пенсійних виплат для 9,6 тисячі гривень членам сімей військовослужбовців, які загинули під час участі в АТО/ООС. Про це повідомив представник Кабінету Міністрів у ВРУ, народний депутат Василь Мокан, передає ONLINE.UA.

"За дорученням Президента України Володимира Зеленського, Кабмін затвердив проект постанови" Про додатковий соціальний захист окремих категорій осіб ". Документом передбачено підвищення пенсійних виплат для 9,6 тис. членам сімей військовослужбовців, які загинули під час участі в АТО / ООС", - повідомив представник Кабміну.

Також на засіданні чиновники затвердили призначення Самоненка Дмитра Анатолійовича на посаду державного секретаря Міністерства фінансів України та Бендика Антона Миколайовича на посаду виконуючого обов'язки генерального директора Державного підприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат".

Що стосується пенсій членам сімей загиблих на Донбасі військових, то раніше Зеленський доручив уряду розробити механізм, щоб виплати були рівними як для тих, чиї сини, чоловіки і батьки загинули в 2014-18 роках, так і для тих, хто втратив близьких, які загинули, захищаючи Україну у війні на Донбасі, в 2019-20 роках. Президент підкреслював, що є несправедливість в тому, що військові, які загинули на війні в 2014-2018 роках, тоді отримували зарплату в пару тисяч гривень. Тому пенсії, які зараз надходять їх батькам, дуже відрізняються від пенсій батьків тих воїнів, які загинули, отримуючи заробітну плату 14, 16, 20 тисяч.

Як відомо, з 1 липня 2020 року в Україні на 91 гривню збільшився прожитковий мінімум до 2118 грн. Через це соціальні виплати, які до нього прив'язані, вирасло - це пенсії, допомоги по безробіттю, допомоги на дітей, зарплати і аліменти. Втім, це не останнє підвищення в 2020 році. З 1 грудня 2020 року прожитковий мінімум зросте до 2189 гривень.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кабмін анонсував підвищення пенсій в Україні з 2021 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?