Кабмін готує термінове рішення через ситуацію в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін готує термінове рішення через ситуацію в Україні

Кабмін готує термінове рішення через ситуацію в Україні
Джерело:  online.ua

Ситуація з поширенням коронавіруса в Україні погіршується, тому Кабмін планує продовжити режим надзвичайної ситуації в країні до кінця року. Відповідний проект постанови вже готовий. У ньому зазначено, що в зв'язку з продовженням терміну дії карантину виникла потреба у продовженні для єдиної державної системи цивільного захисту на всій території України режиму надзвичайної ситуації до 31 грудня 2020 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на урядовий портал.

Як відомо, режим надзвичайної ситуації в Україні ввели ще в березні через епідемію COVID-19. Він не обмежує права і свободи людей, але встановлює певні обов'язки для громадян. Під час надзвичайного режиму українці зобов'язані дотримуватися правил поведінки, безпеки та захисту від епідемії. Також під час надзвичайної ситуації влада має право на окремих територіях змінювати режим роботи підприємств, установ, організацій усіх форм власності, встановлювати карантин і проводити обов'язкові протиепідемічні заходи.

"У зв'язку з продовженням терміну дії карантину виникла потреба у продовженні для єдиної державної системи цивільного захисту на всій території України режиму надзвичайної ситуації до 31 грудня 2020 року", - говориться в пояснювальній записці до проекту постанови Кабміну, який буде розглянуто на засіданні уряду 28 жовтня .

Нагадаємо, карантин по всій Україні продовжили до 31 грудня, але він буде він діє за новими правилами. Нові правила в першу чергу стосуються розподілу регіонів на карантинні зони. Відтепер в "помаранчеву" зону з посиленими обмеженнями ризикують потрапити ті міста та області, в яких протягом п'яти днів поспіль зайнято від 50 до 70% лікарняних ліжок і/або проводиться менше 48 тестів на 100 тисяч населення. При цьому в "червону" зону будуть включати регіони, в яких захворюваність протягом 14 днів становить понад 320 випадків на 100 тисяч населення. До цього показник захворюваності розраховувався динамічно - карантин червоної карантинної зони вводився тільки в тих населених пунктах, де в п'ять разів був перевищений середній показник захворюваності по країні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в України 27 жовтня зафіксували 7474 нових випадків зараження. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 363 075 осіб, з них 6755 пацієнтів померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою. Найбільша кількість випадків зареєстровано в Харківській, Одеській, Дніпропетровській, Львівській областях та в Києві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?