Кабмін хоче змінити правила призначення субсидій
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін хоче змінити правила призначення субсидій

Кабмін хоче змінити правила призначення субсидій
Джерело:  online.ua

Міністерство соціальної політики підготувало проєкт постанови Кабінету міністрів про зміну порядку призначення та надання житлових субсидій українцям. Головними нововведеннями можуть стати переклад субсидій виключно в грошову форму і обов'язкова подача заяв та декларацій в травні 2021 роки для перепризначення виплат. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайті Федерації профспілок України.

"Оскільки в січні 2021 року житлову субсидію отримувало майже 2,8 млн домогосподарств, в тому числі в грошовій готівковій формі близько 2,6 млн домогосподарств (більше 92%), є доцільним перейти виключно на готівкову грошову форму її виплати. При цьому держава, в особі уряду, припиняє виконувати невластиві їй функції посередника між громадянами і постачальниками житлово-комунальних послуг ", - пояснюється в документі пропозиція перевести всі субсидії в грошову форму.

Також в пояснювальній записці до проєкту зазначено, що в травні 2021 року призначати субсидію або продовжувати виплати будуть тільки після представлення нових заяв про призначення і надання субсидії та декларації про доходи та витрати осіб, які звернулися за призначенням допомоги. Заяви та декларації на отримання субсидії з травня по вересень 2021 року будуть приймати структурні підрозділи з питань соціального захисту населення районних державних адміністрацій.

Як відомо, близько 3 млн домогосподарств в Україні отримують субсидію. Середній розмір виплат в лютому 2021 року склав близько 1,5 тисяч гривень. Важливо нагадати, що з 1 січня 2021 року право на субсидію для оплати житлово-комунальних послуг отримали і ті українці, родичі, яких працюють за кордоном - раніше доходи заробітчан потрібно було декларувати. Заяву на отримання субсидій можна подавати в місцевій громаді, поштою, онлайн на офіційному сайті або в додатку "Дія". Однак в 2021 році всіх одержувачів субсидії перевірять - всім, хто неправомірно отримував пільги, доведеться повернути гроші.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні з 1 квітня будуть по-новому призначати пенсії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?