Кабмін надасть додаткове повноваження президенту Зеленському
Категорія
Політика
Дата публікації

Кабмін надасть додаткове повноваження президенту Зеленському

Кабмін надасть додаткове повноваження президенту Зеленському
Джерело:  online.ua

У Кабінеті міністрів розроблять законопроєкт, за яким президенту Володимиру Зеленському нададуть повноваження вводити надзвичайний стан в Україні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на засідання уряду у середу, 18 березня.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, розробкою займеться Міністерство юстиції.

"Хтось в державі має оголошувати надзвичайний стан. Прошу такий законопроєкт спільно з ВР підготувати на час епідемії коронавірусу мати змогу передавати повноваження. ...Зараз при таких викликах треба розробити законопроєкт, який дасть змогу від одного органу влади до іншого передавати повноваження, управляти країною, бо ми не знаємо, які наслідки можуть бути: чи Верховна Рада може бути заблокована, чи Кабмін, чи президент. Невідомо хто не зможе працювати через хворобу", - пояснив очільник КМУ.

Він також виступив із дорученням щодо цілого пакету законопроєктів, які стосується карантину, регламенту Ради.

Нагадаємо, станом на середу, 18 березня, в Україні виявили 14 випадків коронавірусу COVID-19.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Володимир Зеленський поставив підпис на законопроєкті № 530-IX "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)". Він вводить новий порядок в окремих галузях через пандемію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?