Кабмін офіційно затвердив День батька
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін офіційно затвердив День батька

Кабмін офіційно затвердив День батька
Джерело:  online.ua

Кабінет міністрів схвалив святкування щороку Дня батька. Про це йдеться в указі від 8 травня на сайті уряду, передає ONLINE.UA.

В документі зазначається, що День батька святкуватимуть кожного року у третю неділю червня.

"Реалізація акта сприятиме забезпеченню сприятливих умов для всебічного розвитку сім’ї як основи суспільства і підвищенню статусу чоловіка як батька в процесі виховання дітей", - сказано в указі.

 Як відомо, День матері в Україні офіційно відзначається щорічно, починаючи з 2000 року, у другу неділю травня.

Нагадаємо, що з пропозицією введення цього дня в Україні виступили представники МГО «Міжнародний Центр Батьківства», започаткувавши у жовтні 2006 р. Громадську ініціативу «День Батька». В рамках цієї ініціативи було зібрано 10 тис. підписів від громадян під листом до Президента України з пропозицією ввести День Батька на державному рівні. Також 2007 року було проведено у Львові, Кіровограді та Дніпрі регіональні громадські форуми представників державних, громадських і релігійних організацій «Роль чоловіка як батька в сім'ї та суспільстві».

Як повідомляв ONLINE.UА, 22 квітня жителі планети відзначають День Землі. Метою свята є привернення уваги суспільства до проблем екології, заклик дбати про природу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?