Кабмін оголосив про нові енергетичні переговори з ЄС
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін оголосив про нові енергетичні переговори з ЄС

Кабмін оголосив про нові енергетичні переговори з ЄС
Джерело:  online.ua

В українському уряді шукають потенційні альтернативи на майбутнє для заміни транспортування газу. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що наразі перспективною є ідея транспортування до країн Євросоюзу водню через газопровід “Дружба”. З такого питанні представники Кабінету міністрів ведуть переговори з європейськими партнерами. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на оприлюднене урядовим порталом інтерв’ю німецькому виданню Handelsblatt.

За його словами, розробка такої ініціативи стала одним з пріоритетних напрямків для офіційного Києва у питання співпраці з Брюсселем.

“Виробництво та транспортування водню до Європи є одним із головних пріоритетів для нас поряд із діджиталізацією нашої економіки. Це ми інтенсивно обговорюємо з Євросоюзом. Виробництво водню є величезним шансом та може стати важливим сектором економіки для нашої країни”, - пояснив Шмигаль.

Він стверджує, що перероблення чинного газопроводу цілком можливе.

“Чисто з технічної точки зору це було б можливо, заявляють експерти. Герметизацію на трубах потрібно було б оновити. І дійсно, такий трубопровід міг би відіграти важливу роль в “зеленій енергетиці”. На розвиток спроможності українських газосховищ до 2030 року планується спрямувати орієнтовно 14 млрд гривень внутрішніх інвестицій”, - вважає прем’єр.

Нагадаємо, обговорення транзиту водню до країн Євросоюзу вже не вперше виникає на найвищому державному рівні. Про постачання цього ресурсу партнерам у НАК “Нафтогаз” говорили ще наприкінці 2019 року, коли закінчувався договір на газовий транзит з Кремлем, а підписання нового було у невизначеному стані.

Денис Шмигаль упродовж останніх кількох діб знаходився з офіційним візитом у Німеччині, де він зустрічався з посадовцями різного рівня.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники німецького та українського уряду узгодили новий Меморандум про взаєморозуміння стосовно налагодження партнерства у сфері діджиталізації. Його обговорювали у четвер, 18 березня, прем’єр-міністр Денис Шмигаль і міністр транспорту, майбутній прем’єр федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія Гендрік Вюст. Сторони за підсумками переговорів підписали згаданий вище документ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?