Кабмін оголосив про перегляд тарифів на розподіл газу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін оголосив про перегляд тарифів на розподіл газу

Кабмін оголосив про перегляд тарифів на розподіл газу
Джерело:  online.ua

Український уряд планує спільно з представниками Верховної Ради працювати над питаннями газу найближчим часом. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль оголосив про перегляд ціни на розподіл "блакитного палива". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ голови уряду на засіданні в середу, 13 січня.

За його словами, неприпустимою є ситуація з надвисокими цінами перш за все у невеликих населених пунктах.

"Питання, яке турбує громадськість і яке ми опрацьовуємо, — питання тарифів на розподіл газу. Так звана абонплата за газ. Хочемо вийти на системне і збалансоване рішення. Зараз НКРЕКП починає ретельну перевірку усіх газопостачальників, що мають найвищі тарифи на розподіл газу. Особливо проблемною є ситуація у невеликих населених пунктах, де функціонують малі оператори газорозподільчої мережі", - пояснив Шмигаль.

Він додав, відповідні питання мають бути вирішені вже найближчим часом.

"Зокрема, шляхом внесення профільним комітетом відповідного законопроєкту. Всі відповідні рішення проговорені", - резюмував прем'єр.

Вже 12 січня відбулася спеціальна нарада за участі Шмигаля, нардепів від "Слуги народу", а також міністра енергетики Юрія Вітренка з головою НАК "Нафтогаз" Андрієм Коболєвим. Вони обговорили підходи до здешевлення газу для населення.

Як повідомляв ONLINE.UA, на ситуацію вже відреагував президент України Володимир Зеленський. Він доручив Кабмін оперативно вирішити проблему і встановити справедливі тарифи на газ для українців. 13 січня уряд знайшов спосіб знизити ціну на газ — на час карантину або до кінця опалювального сезону ціна встановлюється на рівні 6,99 грн за кубічний метр.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?