Кабмін підготував неочікуваний сюрприз українцям
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін підготував неочікуваний сюрприз українцям

Кабмін підготував неочікуваний сюрприз українцям
Джерело:  online.ua

В Україні триває адаптивний карантин через пандемію коронавіруса, в результати якого багато підприємств не можуть працювати як раніше. Кабінет міністрів вирішив спростити механізм нарахування орендної плати для орендарів комерційної нерухомості, щоб знизити витрати представників дрібного і середнього бізнесу країни на період вимушеного простою. Згідно з постановою уряду, певним категоріям орендарів державного майна на час карантину надані знижки в 50-75%, а деяких суб'єктів господарювання в залежності від виду їх діяльності повністю звільнили від плати за оренду. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Фонду державного майна України.

Від оплати оренди на період карантину повністю звільнили приватних підприємців, які орендують приміщення в навчальних корпусах навчальних закладів державної форми власності, і підприємців, які орендують приміщення з метою організації концертів та іншої видовищно-розважальної діяльності, побутового обслуговування населення, здійснення туроператорської та турагентської діяльності.

На 50% знизили оплату за оренду нерухомого державного майна для тих, хто використовує його для розміщення:

  • закладів харчування;

  • копіювальної техніки;

  • комп'ютерних клубів та інтернет-кафе;

  • торговельних об'єктів з продажу промислових товарів (крім тих, які здійснюють роздрібну торгівлю засобами гігієни) і продажу непродовольчих товарів, що були у вжитку;

  • виставок образотворчої та книжкової продукції, виробленої в Україні;

  • виставок непродовольчих товарів без здійснення торгівлі;

  • готелів;

  • транспортних підприємств з перевезення пасажирів

  • офісних приміщень.

Крім того в половину знизили плату за оренду для юридичних і фізичних осіб резидентів України, які є суб'єктами малого підприємництва, що здійснюють виробничу діяльність безпосередньо на орендованих виробничих площах і для суб'єктів кінематографічної діяльності, основною діяльністю яких є кіновиробництво або технічне забезпечення та обслуговування кіновиробництва.

Знижка на оренду в 75% надана орендарям, які використовують нерухоме державне майно для розміщення на території аеропортів: кафе, барів, кафе-барів, закусочних, буфетів, кафетеріїв, ресторанів, ресторанів з нічним режимом роботи, їдалень, буфетів, які не здійснюють продаж товарів підакцизної групи, торгових об'єктів.

Нагадаємо, карантин в Україні діє до 31 липня. Влада країни планує продовжувати обмеження, але за новими правилами. Зокрема, президент України Володимир Зеленський закликав уряд розробити чіткий алгоритм продовження карантину, в якому будуть передбачені для людей можливості для життя в безпеці, щоб міг функціонувати бізнес, щоб економіка не стояла на паузі. Орієнтовно, карантин в Україні хочуть продовжити ще на місяць.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кабмін затвердив зміни до бюджету ПФУ на 2020 рік, збільшивши надходження з держбюджету майже на 30 млн гривень. Ця сума покриє дефіцит Пенсійного Фонду, що виник у зв'язку з підвищенням пенсій і призначенням додаткових соціальних виплат пенсіонерам у віці від 80 років. Йдеться про щомісячну надбавку до пенсії в розмірі 500 гривень, яку вже почали отримувати українці з 1 квітня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?