Кабмін підтримав виділення військовим 518 млрд грн
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін підтримав виділення військовим 518 млрд грн

Кабмін підтримав виділення військовим 518 млрд грн
Джерело:  online.ua

Уряд ухвалив рішення щодо виділення на потреби оборони та безпеки додаткових 518 млрд гривень. Загалом збільшення видатків держбюджету складе 537 млрд гривень.

Джерело: Telegram-канал голови уряду Дениса Шмигаля

Що відомо про збільшення видатків на безпеку та оборону 

Уряд сьогодні підтримав законопроєкт про збільшення видатків державного бюджету на 537 млрд грн. Понад 518 млрд грн пропонуємо додатково спрямувати на сектор безпеки й оборони та ще на 19 млрд збільшити резервний фонд. Це сприятиме посиленню нашої обороноздатності та зупиненню російської агресії, - повідомив голова уряду.

За його словами, підтримка України міжнародними партнерами дає уряду додаткові можливості для підтримки армії.

Так, у проєкті закону пропонується спрямувати додаткові кошти на виплати військовим, закупівлю військової та спеціальної техніки, обладнання тощо.

Він додав, що розраховує на підтримку Верховної Ради.

Рада пропонує ухвалити нове визначення диктаторського режиму в РФ 

Нардепи подали до Ради законопроєкт про визначення диктаторського політичного режиму в РФ, як рашизму, та пропонують засудити  його ідеологічні засади як людоненависницькі.

У Верховну Раду внесли проєкт постанови про заяву парламенту "Про визначення існуючого в Російській Федерації політичного режиму як рашизму та засудження його ідеологічних засад і суспільних практик як тоталітарних та людоненависницьких".

В одному зі своїх звернень президент України Володимир Зеленський зазначив, що "те, що робить Росія, це не просто нацизм, а рашизм, це нове поняття буде в підручниках з історії".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?