Кабмін поділився з українцями прекрасною новиною
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін поділився з українцями прекрасною новиною

Кабмін поділився з українцями прекрасною новиною
Джерело:  online.ua

28 вересня офіційно стало відомо, що Кабінет міністрів України ухвалив розпорядження, яке передбачає створення правових підстав для укладення угоди між урядом та Європейською комісією у сфері ядерної безпеки - варто звернути увагу на те, що угода передбачає реалізацію проєкту з бюджетом 6,6 млн євро. Наголошується, що розпорядженням пропонується схвалити проєкт угоди про фінансування річної програми дій щодо співробітництва у сфері ядерної безпеки між урядом України та Єврокомісією. Також вказано, що розпорядження ухвалили на позачерговому засіданні, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт Кабміну.

"Проєктом угоди передбачається реалізація проекту з бюджетом 6,6 млн євро (внесок ЄС – 5,9 млн євро), який складається з двох частин: інтегрування культури безпеки та операційної ефективності у сфері поводження з радіоактивними відходами в Україні та підтримка у створенні інтегрованої автоматизованої системи радіаційного моніторингу, що охоплює всю територію України. Бенефіціаром проекту є Державне агентство України з питань управління зоною відчуження", - розповідають предстаники уряду.

Окрім того, в угоді наголошується, що створення автоматизованої системи радіаційного моніторингу буде досягатися шляхом інтеграції існуючих об’єктових систем моніторингу в єдину систему та за допомогою модернізації застарілого обладнання, пунктів спостереження і створення ефективних процедур обміну інформацією.

"Відповідні кроки сприятимуть розширенню можливостей реагування на радіологічні ризики в Україні та ранньому попередженню європейських країн про відповідні ризики. Підписання угоди сприятиме удосконаленню безпечного поводження з радіоактивними відходами та відпрацьованим ядерним паливом, а також екологічній реабілітації колишніх ядерних об’єктів", - повідомляє урядовий портал.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, глава Міністерства соціальної політики Марина Лазебна звернула увагу українських громадян на те, що в Україні у наступному році кілька разів підвищать пенсії. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?