Кабмін посилив карантин через коронавірус - що необхідно знати
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін посилив карантин через коронавірус - що необхідно знати

Кабмін посилив карантин через коронавірус - що необхідно знати
Джерело:  online.ua

У Кабінеті міністрів підтримали ініціативу про посилення карантинного режиму на території України через поширення коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Міністерства охорони здоров'я.

За даними відомства, саме від нього йшла відповідна ініціатива. Рішення ухвалили під час урядового засідання у неділю, 29 березня.

"Прийнята постанова передбачає, що на осіб, які мали контакт з хворим на коронавірусну хворобу (COVID-19) або хворіють на коронавірусну хворобу (COVID-19) та не потребують госпіталізації, покладається обов’язок дотримуватись режиму самоізоляції з метою запобігання поширенню хвороби в Україні", - зазначили в МОЗ.

Громадяни, які були в регіоні чи країні, де шириться коронавірус, проходитимуть невідкладну обсервацію у два тижні. Мета — не допустити занесення інфекції в Україну.

Також рішення торкається роботи обласних адміністрацій та київської мерії. Їм необхідно облаштувати локації для обсервації, медичний догляд за цими людьми та їх перевезення.

"Крім того, постанова передбачає, що до 5 квітня 2020 року Міністерство цифрової трансформації України повинне розробити та впровадити Електронний сервіс для проведення моніторингу дотримання режиму самоізоляції та обсервації", - зазначили у міністерстві.

Як повідомляв ONLINE.UA, у понеділок, 30 березня, число хворих на коронавірус в Україні збільшилося — станом на 10:00 підтверджено 480 випадків зараження. За останню добу виявлено 62 нових випадків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?