Кабмін посилив обмеження для в'їзду в Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін посилив обмеження для в'їзду в Україну

Кабмін посилив обмеження для в'їзду в Україну
Джерело:  online.ua

На рівні Кабінету міністрів ухвалили нове рішення через загострену ситуацію з коронавірусом COVID-19 в Україні. Майже у половині всіх областей держави нещодавно став чинним жорсткий карантинний режим, який передбачає закриття культурно-розважальних закладів, кафе й ресторанів, а також ледь не блокування громадського транспорту. Наразі посилено контроль на в'їзді через український кордон — для цього необхідний обов’язковий ПЛР-тест. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг міністра охорони здоров’я Максима Степанова у вівторок, 23 березня.

За його словами, рішення ухвалили напередодні на позачерговому урядовому засіданні. Відповідна постанова стала чинною вже у понеділок.

“Були внесені зміни, що стосуються перетину кордону. Нами вводиться... незважаючи на те, з якої країни прибув громадянин, всі повинні будуть надати довідку про проведення тестування методом ПЛР не пізніше 48 годин. З негативним результатом цього результату”, - наголосив Степанов.

Якщо ПЛР-тест відсутній чи його результат був позитивний, особа зобов’язана пройти самоізоляцію чи карантин. Такі обмеження наразі чинні у кожній країні Європи, тож Україна не буде винятком.

Станом на ранок 23 березня від початку епідемії в Україні зареєстрували вже 1 565 732 діагнози (11 476 нових за попередню добу), летальними стали 30 431 випадок.

Міністерство охорони здоров’я напередодні розширило “червону зону” адаптивного карантину — вона наразі чинна у Києві, Київській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Закарпатській, Житомирській, Одеській областях — до цього переліку додалася ще Сумщина.

Як повідомляв ONLINE.UA, одночасно з цим кілька міст і регіонів оголосили про короткотривале посилення карантину, яке схоже на так званий січневий локдаун. Київ в одну мить опинився під жорстким режимом (до 9 квітня) та “червоною зоною”, яка передбачає навіть зупинку громадського транспорту. Утім, таке рішення у мерії вирішили не ухвалювати. Рішенню про уникнення блокування транспорту передувало засідання Постійної комісії з ТЕБ та НС КМДА.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?