Кабмін повідомив чудові новини щодо росту економіки України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін повідомив чудові новини щодо росту економіки України

Кабмін повідомив чудові новини щодо росту економіки України
Джерело:  online.ua

В огляді Міністерства економічного розвитку і торгівлі зазначається, що за сім місяців 2019 року зростання ВВП України орієнтовно оцінюється на рівні 4% (+/-0,2). При цьому за півроку зростання ВВП склало 3,6%, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт відомства.

Вказано, що за цей період прискорилося зростання зведеного індексу виробництва товарів і послуг за основними видами економічної діяльності (ЗІВ) і склало 3,7% (на 2,4% за 6 місяців 2019 роки) за рахунок збільшення виробництва всіх без винятку агрегованих видів економічної діяльності (з найбільшим внеском у зростання сільського господарства і будівництва).

"Очікується, що темп зростання ЗІВ буде сповільнюватися в основному через менший врожай окремих с/г культур, що нівелює поліпшення очікувань щодо збільшення обсягів врожаю зернових і позитивний вплив подальшого розвитку тваринництва", - йдеться в огляді.

Варто зазначити, що збереження високого інвестиційного попиту, активізація діяльності окремих підприємств промисловості, транспорту і торгівлі, попит на окремих зовнішніх ринках і підвищення платоспроможності населення будуть підтримувати динаміку ЗІВ на досить високому рівні 3,0% (+/-0,2), вважають в МЕРТ.

Як повідомляв ONLINE.UA, глава Ради Нацбанку Богдан Данилишин заявив, що п одорожчання електроенергії для промисловості може привести до прискорення інфляції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?