Кабмін представив нардепам проект бюджету, Рада відреагувала: з'явилося відео
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін представив нардепам проект бюджету, Рада відреагувала: з'явилося відео

Кабмін представив нардепам проект бюджету, Рада відреагувала: з'явилося відео
Джерело:  interfax.com.ua

Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект закону про державний бюджет України на 2017 рік.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.
Доповідачем з проекту став прем'єр-міністр Володимир Гройсман, а представив документ міністр фінансів Олександр Данилюк.
За словами міністра, пріоритетом Кабміну на 2017 рік став розвиток середньої освіти і серйозне збільшення вчительських зарплат.
"Для нас важливим є підвищення якості освіти. Уряд визначив пріоритетним розвиток середньої освіти. На наше переконання, учитель, який вчить наших дітей, повинен отримувати гідну зарплату, тому в наступному році її розмір збільшиться в середньому на 33,5%", - заявив він.
Також Данилюк підкреслив, що оклади вчителів будуть підвищені на 2 тарифних розряди - з 12 до 14.
"Наприклад, при зарплаті вчителя без категорії це буде плюс 1029 грн на місяць, а вчителі першої категорії - плюс 1 531 грн на місяць", - додав міністр.


Крім того, уряд має намір продовжити скорочення дефіциту держбюджету, і в майбутньому році планує знизити його з 3,7% ВВП в 2016 році і 3% ВВП в 2017 році до 2,5% ВВП в 2018 році.
"Це не тільки наші зобов'язання перед міжнародними партнерами, а й правильна прагматична політика, яка дозволяє країні жити за свій рахунок", - сказав він.
Данилюк нагадав, що в 2017 році дефіцит планується в розмірі 77,5 млрд грн.
Після презентації проекту документа відбулося голосування, і закон був затверджений в першому читанні.
"Державний бюджет України на 2017 рік вважається прийнятим Верховною Радою для подальшої роботи. Дякую за важливу, відверту і чесну дискусію. Приємно, що ми отримали бюджет в передбачений законом час, всіх закликаю до професійного обговорення статей бюджету", - сказав спікер парламенту Андрій Парубій.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман опублікував показову інфографіку головних цифр проекту державного бюджету на майбутній рік.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?