Кабмін приготував неприємний сюрприз українцям - до чого готуватися
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін приготував неприємний сюрприз українцям - до чого готуватися

Кабмін приготував неприємний сюрприз українцям - до чого готуватися
Джерело:  online.ua

Державний бюджет України на 2021 рік уже готовий і депутати Верховної Ради обіцяють його прийняти до 1 грудня. Кабмін приготував чимало сюрпризів українцям в цьому документі, в числі яких значне підвищення мінімальної зарплати. Вже в липні наступного року українцям обіцяють підняти мінімалку до 6,5 тисяч гривень, а це значить, що крім зарплати виростуть в Україні пенсії та інші соціальні виплати - допомога по безробіттю, допомога на дітей і аліменти. Однак, це підвищення обернеться тим, що багато хто з громадян більше не зможуть претендувати на субсидію, яка частково покриває витрати на оплату комунальних послуг. Про це українців попередив міністр фінансів України Сергій Марченко в ефірі українського каналу, передає ONLINE.UA.

"Якщо порівнювати цифри субсидій цього року і наступного - то вони однакові. В цьому році скориговані цифри на субсидії - 37 млрд, в наступному - 36,6 млрд. Але є нюанс - ми суттєво збільшуємо мінімальну зарплату та інші соціальні показники, визначені категорії громадян зможуть самі оплачувати і не будуть субсідіантами", - пояснив ситуацію міністр.

Марченко підкреслив, що не у всіх доходи пов'язані з мінімалкою, тому в країні є і інші категорії субсідаінтів, які найбільше потребують підтримки держави. Вони, за твердженням Марченко, будуть забезпечені в повній мірі субсидією для оплати комунальних послуг.

Нагадаємо, з 1 січня 2020 року мінімальна зарплата в Україні становила 4723 гривні, а з 1 вересня за указом президента України мінімалку підвищили до 5 тисяч гривень. У 2021 році Кабмін пропонує провести ще два підвищення - з 1 січня до 6 тисяч гривень, а з 1 липня - до 6,5 тисяч гривень. На підвищення мінімальної зарплати в Україні в бюджет 2021 заклали додаткових 41,4 млрд гривень.

Важливо відзначити, що з 1 вересня українські влада підвищила зарплати і медикам. Всім лікарям незалежно від посади оклади збільшили на 75%, середньому медичному персоналу - в розмірі 50% мінімальної зарплати (в грошовому еквіваленті це приблизно 2 360 гривень), молодшим медичним сестрам - в розмірі 25% (орієнтовно 1 180 гривень). На це було виділено додаткових 8 млрд гривень в бюджеті країни.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в зв'язку з підвищенням мінімальної зарплати в Україні з 1 вересня зросли і пенсії. У ПФУ пояснили, хто буде отримувати більше і на скільки збільшаться виплати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?