Кабмін продовжив карантин до 31 серпня
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін продовжив карантин до 31 серпня

Кабмін продовжив карантин до 31 серпня
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський провів традиційну селекторну нараду з представниками уряду та правоохоронних органів, під час якої обговорили ситуацію з поширенням COVID-19 та операцію зі звільнення заручників у Луцьку. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що сьогодні Кабінет Міністрів розгляне постанову, у якій визначені нові норми проведення карантину. 22 липня офіційно стало відомо, що під час засідання Кабінет міністрів продовжив адаптивний карантин до 31 серпня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт уряду та ОП.

Глава МОЗ наголосив, що норми карантину, які встановлені в Україні, гармонізуються з європейськими, також змінюються підходи до показників захворюваності. Так, рахуватимуть не за кількістю хворих, а за динамікою захворюваності, як це робиться в країнах Європейського Союзу.

Очільник Кабміну Денис Шмигаль зазначив, що адаптивний підхід на регіональному рівні довів свою ефективність і дозволяє контролювати рівень захворюваності в Україні.

Варто також звернути увагу на те, що в останній місяць літа: з 1 і до 31 серпня карантин матиме нову форму - регіони України поділятимуть на чотири зони: зелену, жовту, помаранчеву і червону. Це означає, що рівень епідемічної ситуації визначатиме автоматизоване програмне забезпечення на основі певних визначених алгоритмів.

При моніторингу застосовуватимуть показники на рівні області, які використовують і наразі:

  • завантаженість ліжок у медзакладах – не більше 50%

  • середня кількість тестувань – не менше 24 на 100 тисяч населення

  • коєфіцієнт виявлення випадків – не більше 11%

  • показник динаміки зростання випадків – більше ніж 10%.

Коли немає перевищень, область перебуває у зеленій зоні, в якій діє найменше обмежень:

  • У транспорті забороняється перевезення пасажирів у кількості більше, ніж передбачено місць для сидіння.

  • Проведення масових заходів у закритих приміщеннях, дозволені лише за розміщення 1 людини на 5 квадратних метрів.

  • Культурні заходи у кінотеатрах і театрах можливі лише за 50% наповненості залів.

"Регіони, що постійно перебувають у зеленій зоні, не потребують втручання і посилення протиепідемічних заходів національного рівня", - підкреслив глава МОЗ.

Якщо показники критеріїв починають змінюватися протягом п'яти днів поспіль, то регіон переходить у "жовту" зону.

Як повідомляв ONLINE.UA, українські фахівці уже проводять клінічні випробування  медичних засобів проти коронавірусу COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?