Кабмін продовжив режим надзвичайної ситуації до кінця 2020 року
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін продовжив режим надзвичайної ситуації до кінця 2020 року

Кабмін продовжив режим надзвичайної ситуації до кінця 2020 року
Джерело:  online.ua

28 жовтня Кабінет міністрів офіційно підтримав рішення, що режим надзвичайної ситуації діятиме в Україні аж до кінця року, тобто до 31 грудня 2020-го. Як уже згадувалося раніше, його оголосили через пандемію коронавірусу, яка завдала нищівний удар по нашій країні. Що важливо розуміти, режим запровадили ще у березні поточного року та вирішили продовжити через суттєве та стрімке погіршення епідемічної ситуації, пов’язаної з поширенням в Україні коронавірусної інфекції. Про це іфнормує ONLINE.UA з посиланням на сайт Кабінету міністрів.

"Через продовження терміну дії карантину виникла потреба у продовженні для єдиної державної системи цивільного захисту на всій території України режиму надзвичайної ситуації до 31 грудня 2020 року", – йдеться у пояснювальній записці.

Варто звернути увагу на те, що у разі виникнення надзвичайного ситуації, законом передбачається надання відповідним органам державної влади, органам місцевого самоврядування необхідних для відвернення загрози та забезпечення безпеки й здоров'я громадян повноважень.

"Режим надзвичайної ситуації не обмежує права і свободи людей, але встановлює певні обов’язки для громадян. Українці зобов’язані дотримуватися правил поведінки, безпеки та захисту від епідемії. Також під час надзвичайної ситуації влада має право на окремих територіях змінювати режим роботи підприємств, установ, організацій усіх форм власності, встановлювати карантин і проводити обов’язкові протиепідемічні заходи", – пояснили представники українського уряду.

Не можна також не згадати про те, що раніше президент країни Володимир Зеленський озвучив українцям важливе попередження. За його словами, коли в нашій країні фіксуватимуть 15 тисяч хворих на коронавірус щоденно, локдаун стає цілком можливим. Як уже згадувалося, локдаун — це екстрений протокол дій, який забороняє людям вільно входити або залишати певну зону. Варто звернути увагу на те, що локдаун обмежує вільне пересування в межах та за межами країни, нормально функціонувати можуть лише організації, що надають основні потреби та послуги.

Раніше ONLINE.UA розповідав, що про введення локдаун думає глава КМУ Денис Шмигаль та чи готуватися українцям до тотального карантину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?