Кабмін радикально вирішив проблему з вирубкою лісів в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін радикально вирішив проблему з вирубкою лісів в Україні

Кабмін радикально вирішив проблему з вирубкою лісів в Україні
Джерело:  online.ua

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак

заявив, що Кабінет міністрів підтримав пропозицію міністерства тимчасово припинити вирубування лісів в Україні.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку Семерака в Facebook.


«Уряд підтримав пропозицію Мінприроди про тимчасове припинення санітарно-оздоровчих заходів (вирубок) в лісах до перегляду Мінприроди, Мінагрополітики, Держлісагентства нормативно-правових актів, що регулюють порядок і правила їх здійснення», - повідомив міністр.


«Рішення про звільнення керівника Держлісагентства прийнято», - додав Семерак.


За словами міністра, це - реакція уряду на його звіт про інспекцію національних парків Карпатського регіону.


«Прем'єр-міністр Володимир Гройсман визначив пріоритетом створення системи, яка унеможливить варварське вирубування лісів», - додав Семерак.


Також він повідомив, що уряд доручив Мінприроди, Нацдержслужбі, Мінагрополітики провести службове розслідування інформації про недоліки керівництва Державної екологічної інспекції України в сфері охорони та збереження лісових ресурсів і про результати в двотижневий термін поінформувати Кабінет міністрів.


Крім того, в місячний термін Мінприроди, Мінагрополітики, Мінрегіон, Держлісагентство, Держрибагентство повинні розробити і подати Кабінетові Міністрів відповідні проекти актів щодо реформування системи державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища шляхом визначення єдиного контролюючого органу в цій сфері і передачі йому всіх контрольних функцій.


За словами Семерака, в Мінприроди опрацьовується питання призначення керівників установ природно-заповідного фонду за результатами відкритих конкурсів із залученням фахівців, науковців, представників громадських організацій та місцевих громад.


Крім того, прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Кабмін має намір прийняти кадрові рішення щодо керівництва Державного агентства лісових ресурсів в зв'язку з незадовільним станом справ у галузі та безсистемною вирубкою лісу.


Нагадаємо,

в мережі з'явилися фотографії наслідків вирубки лісів в одному з національних природних парків на території Ківерцівського району Волинської області

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?