Кабмін розповів про нахабні маніпуляції Кремля проти України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін розповів про нахабні маніпуляції Кремля проти України

Кабмін розповів про нахабні маніпуляції Кремля проти України
Джерело:  rbc.ua

Очільник Кабміну Олексій Гончарук назвав чутки про двосторонні переговори маніпуляціями, які мають на меті зіпсувати репутацію команди українського лідера Володимира Зеленського. Про це глава уряду розповів в інтерв'ю "РБК", передає ONLINE.UA.

"Чуток я чув дуже багато різних. Одна з найпоширеніших, що є якісь окремі двосторонні переговори щодо поставок російського газу Україні безпосередньо зі знижками. Це маніпуляції, які покликані дискредитувати і виставити команду Зеленського як зрадників, які ведуть прямі переговори з ворогом... У нас є тільки один формат, в рамках якого можливі відносини щодо газу з Росією. Це формат тристоронніх переговорів за участю Європейського союзу. Я вважаю, що будь-які інші варіанти зараз містять набагато більше ризиків, ніж вигідних можливостей ", - пояснив очільник Кабміну.

За його словами, в рамках тристоронніх переговорів можливі різні варіанти умов з Москвою, однак принципові позиції не повинні змінюватися.

"Єдиним стійким форматом може бути довгостроковий контракт, який забезпечує Європі диверсифікацію поставок, а це означає достатні обсяги, і який забезпечує роботу за цим контрактом в рамках європейських правил.Для нас це три принципові речі, за межами яких я собі не уявляю переговорів.Ми можемо говорити в рамках цих переговорів про відстрочку, розстрочку, інші умови", - підсумував Гончарук.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Олексій Гончарук виступив зі спеціальною заявою  про збільшення тарифів на газ у сьогоденний опалювальний сезон.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?