Кабмін розширив перелік товарів, які можна купити в локдаун: міністр уточнив рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

Кабмін розширив перелік товарів, які можна купити в локдаун: міністр уточнив рішення

Кабмін розширив перелік товарів, які можна купити в локдаун: міністр уточнив рішення
Джерело:  online.ua

У Кабінеті міністрів розширили перелік товарів, які можна буде придбати у супермаркетах під час січневого локдауну. Міністр уряду Олег Немчінов пояснив, у список додали побутову хімію та друковані ЗМІ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ посадовця на телебаченні.

За його словами, Міністерство культури звернулося з ініціативою щодо друкованої продукції, адже вона наразі в цілому переживає не найкращий світ період.

Побутову хімію додали завдяки уточненню в класифікаторі видів економічної діяльності.

"І окреме було уточнення, пов'язане з побутовою хімією, оскільки коли виділяли КВЕДи, які йдуть на компенсаторну діяльність, у попередній період побутова хімія була разом із засобами гігієни", - пояснив Немчінов.

Він резюмував, що інших змін у правилах щодо так званого локдауну не передбачається.

Напередодні з поясненням про перелік товарів, які можна буде купити під час посиленого карантину, виступив міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Він зауважив напередодні, в уряді планують окремі позиції додати.

У локдаун громадяни не матимуть перешкод у придбанні:

  • харчування;

  • медикаментів;

  • засобів гігієни;

  • ветеринарних препаратів;

  • корму для тварин;

  • насіння та засобів для рослин;

  • побутової хімії;

  • друкованих ЗМІ.

Нагадаємо, карантин посилять на період з 8 до 24 січня. Він передбачає закриття розважальних та гастрономічних закладів. Останні пропонуватимуть послуги доставкою чи на винос. Транспорту локдаун не торкнеться.

Як повідомляв ONLINE.UA, Максим Степанов відкинув ідею про перенесення дат так званого локдауну. За його словами, на користь пост-святкового посилення карантину існують серйозні аргументи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?