Кабмін скликає на нараду керівництво Ради через тарифну кризу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін скликає на нараду керівництво Ради через тарифну кризу

Кабмін скликає на нараду керівництво Ради через тарифну кризу
Джерело:  online.ua

Очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль 2 лютого скликає на екстрену нараду керівництво українського парламенту, а також очільників депутатських фракцій та груп. За попередніми даними, під час неї плануютьдетально обговорити питання врегулювання ситуації щодо тарифів для населення. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Верховної Ради.

"Зустріч відбудеться 2 лютого після засідання парламенту. Її проведення ініціює прем'єр-міністр Денис Шмигаль. На ній планують обговорити врегулювання ситуації з тарифами для населення", — йдеться в повідомленні.

Як стверджує спікер парламенту Дмитро Разумков, Денис Шмигаль повинен проінформувати керівництво парламенту та керівників депутатських фракцій та груп щодо подальших кроків для розв'язання ситуації з тарифами. Глава ВРУ звернув увагу українців нате, що раніше народні обранці проголосували за закон щодо компенсації споживачам витрат на електроопалення. Політик наголосив, що ВРУ готова у цьому питанні робити все, що треба.

"Ми можемо ухвалити будь-який законопроєкт, але важливо, щоб він був нормально імплементований",– підкреслив Дмитро Разумков.

За словами глави Ради, пошук виходу з "тарифної кризи" має бути спільною роботою. Варто також нагадати, що Дмитро Разумков нещодавно поставив підпис на постанові, яка передбачає миттєві заходи для подолання кризи з тарифами в Україні. Документ спрямований на соціальний захист населення через підвищення цін на комунальні послуги. Проєкт №4650 ставить завдання уряду у наступний місяць підготувати Раді пропозиції для внесення змін у держбюджет-2021. Вони повинні передбачати збільшені видатки на пільги й житлові субсидії українцям, які підуть на сплачення комуналки та придбання енергоносіїв.

Як уже згадувалося раніше, уряд 20 січня схвалив спрямування 1,4 мільярда гривень на надання компенсації на оплату електричної енергії, спожитої в першому кварталі 2021 року. Причина – скасування окремих знижених тарифів деяким категоріям споживачів.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Володимир Зеленський нагадав про нові чинні тарифи на опалення та воду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?