Кабмін ухвалив дати локдауну в Україні. Жорсткий карантин стане чинним 8 січня
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін ухвалив дати локдауну в Україні. Жорсткий карантин стане чинним 8 січня

Кабмін ухвалив дати локдауну в Україні. Жорсткий карантин стане чинним 8 січня
Джерело:  online.ua

Український уряд остаточно ухвалив рішення про введення по всій Україні так званого локдауну. Жорсткий карантин стане чинним 8 січня, він триватиме до 24-го числа місяця. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на оголошення під час засідання Кабінету міністрів у середу, 9 грудня.

Згідно з офіційними даними, блокування громадського транспорту не передбачається в жодному з регіонів. Перш за все посилений карантин це:

  • закриття кафе, ресторанів, барів, магазинів непродовольчих товарів, кінотеатрів, ТРЦ, спортивних клубів, фітнес-центрів;

  • відправка на канікули всіх закладів освіти (окрім дитячих садків);

  • заборона на проведення масових заходів.

Продуктові магазини, супермаркети, аптеки, готелі, банки, поштові оператори працюватимуть без обмежень, як було до того. Ресторани й кафе — виключно на виніс чи за доставкою.

"Зимові канікули заради безпеки" робляться для того, щоб не допустити розгортання нової потужної хвилі захворюваності, яка може наступити зокрема і після новорічних свят. Посилені карантинні обмеження будуть запроваджуватися для того, щоб розірвати ланцюг захворюваності, який може сформуватися протягом свят", - пояснили у пресслужбі прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

Слід нагадати, що тему локдауну обговорювали на всіх рівнях влади з листопада. 1 грудня закінчилася чинність так званого карантину вихідного дня, тож повстала необхідність вирішити, що буде далі з форматом обмежень.

У Кабміні спочатку обговорювали сценарій локдауну навіть на початку різдвяних і новорічних свят. Пізніше посадовці попередили, що введуть жорсткий режим тільки на початку нового 2021 року, однак дата залишалася невизначеною.

Станом на ранок у середу, 9 грудня, кількість нових добових діагнозів COVID-19 сягнула 12 585. Водночас загальний показник випадків з початку епідемії в Україні досяг 845 343.

Як повідомляв ONLINE.UA, 7 грудня український лідер Володимир Зеленський нарешті підписав закони, які він ініціював для підтримки населення і бізнесу у період дії карантинних заходів для запобігання поширенню в Україні COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?