Кабмін відповів на усі питання про евакуацію українців з Китаю - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін відповів на усі питання про евакуацію українців з Китаю - що відомо

Кабмін відповів на усі питання про евакуацію українців з Китаю - що відомо
Джерело:  online.ua

У Кабінеті міністрів оголосили, що зібрали усі важливі питання, які стосуються евакуації українців з Китаю через коронавірус - та відповіли на них. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на урядову пресслужбу, яка поширила інформацію.

За офіційними даними, авіалайнер прибув до місця призначення - Харкова. Усі пасажири мають гарне самопочуття, симптоми ГРВІ - відсутні.

"Наразі усі евакуйовані, екіпаж літака та супроводжуючі особи спеціальним транспортом ДСНС України у супроводі та під охороною поліції вирушили до медичного центру Національної гвардії України "Нові Санжари" у Полтавській області", - пояснив Кабмін.

Йдеться про 45 громадян України та 27 іноземців, які за підсумками обсервації повернуться у свої рідні країни. Карантин триватиме два тижні - під посиленим контролем лікарів та цілодобовою охороною.

Евакуйовані знаходяться в індивідуальних приміщеннях, у яких їм надано усе необхідне для комфортного мешкання.

"Заклади по всій Україні готові за потреби надавати необхідну допомогу. Полтавська та Харківська області забезпечені необхідними засобами індивідуального захисту, медикаментами. Персонал підготовлений. У закладах є відповідне обладнання та індивідуальні бокси", - інформує уряд.

Після обсервації за умови доброго самопочуття громадян звільнять. Якщо під час карантину стан когось із них погіршиться, обмеження пролонгують ще на два тижні з моменту виявлення інфекції.

Пасажирський літак найближчим часом пройде обробку. Її вестимуть фахівці санітарно-епідеміологічної служби. Зокрема, планується заміна фільтрів кондиціонування.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у Верховній Раді проінформували, що хворих українців  з-під карантину відправлятимуть у спеціальний медичний заклад.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?