Кабмін затвердив тарифи на електроенергію в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін затвердив тарифи на електроенергію в Україні

Кабмін затвердив тарифи на електроенергію в Україні
Джерело:  online.ua

З 1 квітня тарифи на електроенергію в Україні залишаться незмінними. Кабмін вирішив не піднімати ціни для населення, тому платити за електрику українці будуть за тарифом на діючому рівні 1,68 грн/кВт-год, а державна компанія "Енергоатом" продовжить постачати електроенергію для людей за пільговою ціною. Таке рішення український уряд ухвалив на засіданні 24 березня, повідомляє ONLINE.UA.

"Ціна на електроенергію для українців рости не буде і залишиаться на рівні 1 грн 68 коп. за кВт-годину. Уряд підтримав це рішення. Державна компанія« Енергоатом» продовжить постачати електроенергію для людей за пільговою ціною. В той же час ми дозволили «Енергоатому» повноцінно працювати на ринку, що дозволить компанії можливість отримувати необхідні кошти для ремонту, модернізації та безпечного функціонування наших атомних електростанцій", - оголосив Шмигаль рішення Кабміну.

Прем'єр-міністр підкреслив, що уряд постійно працює над тарифним питанням. Він запевнив, що Кабмін зробить все можливе, щоб українці отримували справедливі платіжки, а на енергетичних ринках не було монополізму та зловживань.

Нагадаємо, до грудня 2020 року по всій Україні діяли пільгові електротарифи, за якими громадяни платили 90 копійок за перші 100 кВт-год на місяць, а за всі наступні по 1,68 грн. З 1 січня 2021 року Кабмін підвищив вартість електроенергії для населення, скасувавши пільговий тариф на перші 100 кВт. Нова фіксована ціна становить 1,68 грн / кВт-година з ПДВ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні визначилися з новими тарифами на газ для населення. З 1 травня українська влада хоче ввести річні тарифи для населення, щоб вони були фіксованими протягом 12 місяців, незалежно від сезону. Відповідне рішення вже попередньо схвалила Нацкомісія з тарифами (НКРЕКУ). У посновленіі регулятора пропонується ввести річний тариф для постачальників з 1 травня 2021 по 30 квітня 2022 року, а нові річні ціни всі постачальники повинні оприлюднити до 25 квітня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?