Кабмін заявив про готовність виконати одну з вимог МВФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін заявив про готовність виконати одну з вимог МВФ

Кабмін заявив про готовність виконати одну з вимог МВФ
Джерело:  online.ua

У середу, 24 лютого, на засіданні Кабміну прийняли постанову про створення міжвідомчої робочої групи з питань повернення активів збанкрутілих банків. Це є однією з вимог МВФ, яку готовий виконати український уряд. Очолить робочу групу прем'єр-міністр Денис Шмигаль. У неї також увійдуть голова Нацбанку, міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства, міністр юстиції, генпрокурор, заступник керівника Офісу Президента, директор НАБУ, директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізосіб. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на трансляцію засідання Кабміну в YouTube.

"Робоча група створюється з метою забезпечення належного виконання положень п. 19.b Меморандуму про економічну та фінансову політику за чинною програмою stand by з Міжнародним валютним фондом і з урахуванням обговорень, які проводяться з представниками МВФ в рамках поточної роботи місії МВФ в Україні", - йдеться в пояснювальній записці до постанови.

У документі також зазначено, що створення робочої групи викликано необхідністю розробити комплекс заходів по зменшенню витрат держави на збанкрутілі банки, заходів щодо поліпшення повернення активів колишніх власників збанкрутілих банків і пов'язаних з ними осіб.

Нагадаємо, місія МВФ, яка приїжджала до Києва для перегляду програми кредитування і виплати нового кредитного траншу, завершила роботу в Україні 13 лютого, в той день, коли президент Зеленський вилетів в ОАЕ на важливі переговори про двостороннє співробітництво. Домовленостей по кредитному співробітництву досягти не вдалося. У Фонді зажадали більшого прогресу за всіма раніше висунутим умовам. Постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман уточнив, що представники Фонду вимагають від влади Ураїни виконання важливих умов щодо просування антикорупційних реформ та посилення управління НБУ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський нарешті розповів, що вимагає МВФ від України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?